Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wymarzona kreska

Ciąża?

Polecane posty

Gość Wymarzona kreska

Witam, Od 5 miesięcy staramy się z mężem o dzidzię, z pomocą duphastonu, który biorę od 16 do 25 dnia cyklu. Moje cykle są 34 dniowe. Lekarz zalecił mi robienie testy ciązowego 26 dnia cyklu rano i jeżeli jest ujemny przerywam branie duphastonu. I tak też się stało w tym cyklu. Jednak od 27 dnia cyklu dziwnie się czułam. Miałam dziwne dusznośc*****ersi bolały jak nigdy wczesniej. Do tego w 17 dniu cyklu miałam straszne bóle jajników, tak mnie skręcało, że nie mogłam się ruszać :( dało mi to do myślenia i w 30 dniu cyklu zrobiłam kolejny test. Druga kreska wyszła bardzo blada, zrobiłam jeszcze jeden i to samo. Ucieszylam się, bo od dawna o tym marzyliśmy. Teraz jednak się boję... Jutro powinnam dostać miesiączkę, piersi przestały mnie już tak boleć... Martwię się :( gdybym była teraz w Polsce napewno poszłabym na Betę, ale niestety tytaj nie ma takich badań. Za 3 tygodnie jadę do Polski i już nie moge się doczekać wizyty u lekarza...Tutaj do 12 tygodnia lekarz robi tylko test ciążowy taki jak do kupienia w aptece...

Gość gość
jeżeli masz cykle 34-dniowe to nie powinnaś brać duphastonu 16-25 dc ( bo tak się bierze przy cyklach 28-dniowych), ponieważ nie jesteś jeszcze po owulacji w tym czasie, a duphaston może ją blokować, a ból jajników w 17 dc może własnie świadczyć o pekąjacym pęcherzyku- jeżeli okaże się, że w ciąży nie jesteś, to zmień lekarza, bo ten najwidoczniej mało wie

Gość gość
A bez duphastonu nie mozesz sie starac? Na Twoim miejscu porobilabym badania w Polsce pod zgledem plodnosci,