Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

Dlaczego ludzie ze wsi sa tacy obciachowi?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
a ja jestem z regionu borow tucholskich i uwielbiam rock ,blussssssa,jezz :p co to za roznica ,co sie slucha .ty autorko tego watku ...jestes z wioski i sie jej wstydzisz,ja kocham wies i czyste powietrze ......sprowadzialm sie tu 10lat temu jak wygralam troszeczke kasy ..i nie zaluje 馃尰 馃尰 馃尰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Zawsze 艣miesz膮 mnie ludzie, kt贸rym si臋 wydaje, 偶e mieszkaj膮c na wsi pracuje si3 w polu doi krowy itp. Od zawsze mieszkam na wsi, prowadz臋 firm臋 mie艣cie ok. 5 km od mojej miejscowo艣ci, 偶aden z moich s膮siad贸w nie ma krowy, 艣winek itp. i zaskocz臋 ci臋 autorko w polu tez nie praujemy po 12 godzin dziennie, mamy za to czyste powietrze, swoje w艂asne naturalne warzywa w ogrodzie, a nie jakies cemizne jak w mie艣cie, mam w艂asna firm臋 i pi臋kny dom, za kt贸rego nie musz臋 p艂aci膰 czynszu miesiac w miesi膮c komus za darmo, wi臋c zanim cos napiszesz to pomy艣l czasem 3 razy jesli potrafisz, nie ma to jak stereotypowe myslenie, juzwiem co myslisz o nas wie艣niakach, teraz ci powiem co ca艂a Poolska my艣li, rzecz jasna jesli chodzi o stereotypy o Krakowie i jego mieszka艅cach, brudne, zat臋ch艂e miasto gdyby nie tury艣ci ju偶 dawno by zdech艂o bo ludzie tam to nieroby iubrani bez gustu arty艣ci flrjtuchy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszyscy, kt贸rzy s膮 troch臋 ustawieni w 偶yciu wyprowadzaj膮 sie z miast na przedmie艣cia lub na wie艣. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰, dwa lata i w ko艅cu b臋d臋 mieszka膰 na "suburbs". Plebs mieszka w mie艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak dla mnie to zarowno metal jak i disco polo jest obciachem :D :D discopolowcy sa smieszni bo uwielbiaja kicz i tandete, a metale sa zabawni z ta swoja mrocznoscia i z tym ze uwazaja sie za wyjatkowych :D :D ostatnio jechalam z takim jednym "mrocznym" typem autobusem - na szyi jakas czacha metalowa na polowe w膮t艂ej klaty tru mroczna, kaptur na 艂bie, spojrzenia mordercy, zeby podkreslic ze on ludzmi gardzi, ze jest ponad to :D :D jednoczesnie brud na spodniach, zmechacenia na bluzie, pewnie matka czasu nie miala ubran przygotowac do szko艂ki to chlopiec juz nic z tym nie zrobil, bo nie bedzie sobie raczek praca zanieczyszczal :D no ale liczy sie tru bunt! on to ponadcz艂owiek! wyjatkowy! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zawsze 艣miesz膮 mnie ludzie, kt贸rym si臋 wydaje, 偶e mieszkaj膮c na wsi pracuje si3 w polu doi krowy itp. - a co jest zlego w dojeniu kr贸w? to czyni cz艂owieka gorszym, ze wszyscy tak sie tego wypieraja? :O moj ojciec doi krowy, zebys mia艂 k****a mleko na sniadanie do *****ych p艂atkow chocapic :O i co jest wg ciebie podcz艂owiekiem jakims? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiekszosc gardzi rolnikami a taka prawda ze gdyby nie oni to a goowno byscie mieli do zarcia gdyby kazdy sobie w miescie mieszkal i pracowal w biurze :O myslicie ze maka na chleb to sie z nieba sypie, a mleko plynie strumieniami z g贸r? a swinie na poledwice sopocka sfrufaja z chmur wprost do rzezni? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie dziwi臋 si臋, 偶e autorka jest z krakowa :) najwi臋ksze 偶ydostwo i smr贸d- tak najkr贸cej mo偶na opisa膰 to pseudomiasto :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 mieszkam w Krakowie i co do smrodu to si臋 zgadza, najbardziej zasyfione miasto jakie znam. A krakowskie blokowiska to najwi臋ksze skupiska wie艣niak贸w. U mnie w bloku to praktycznie sama wie艣 mieszka, krakus贸w to mo偶na na palcach policzy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ludzie ale w polu nie pracujecie caly rok po 12 h ! Bez przesady .Kiedy macie zapieprz to macie ale nie caly rok .Kilka tyg w roku .A w miescie trzeba dookola ....Nikt Wami nie gardzi tylko wiadomo nie od dzi艣 ze ludzie ze wsi nie cierpi膮 ludzi z miasta ..i tak jak jest od wiek贸w . Nie zapomininajcie tez ze bez ludzi z miasta siedzielibyscie przy lampie naftowej do tej pory :-D .Miasto potrzebne jest wsi a wies miastu .Tylko ze wkurza miastowych jak robicie z nich nierob贸w ,obibok贸w ktorzy przyjezdzaja na weekend i odpoczywaj膮 .Nikt z Was nie ma pojecia w jakim stresie pracuje ten miastowy .. Ty cz艂eku ze wsi zawsze bdz mia艂 co do gara w艂ozy膰 ,nie p艂acisz co miesiac 800 zl komornego .pr膮d tez macie ta艅szy nie m贸wi膮c juz o KRUS .Pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no i co zwie艣niacza艂a kasiu? nasra艂a艣 w pory, tak cie wszyscy objechali? b艂ehaha. czy moze ju偶 wr贸ci艂as od kolezanki z krakowa do siebie na wies i nie masz czasu na kafe bo krowy same sie nie wydoj膮, a gn贸j sam nie wyrzuci... nagle nie masz nic do powiedzenia? aha zapomnia艂am. pewnie w stajni nie masz zasi臋gu. albo krowa ogonem ci zamiata po monitorze. ha ha ha

Udost臋pnij ten post