Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martucha85

goraczka u 2 latka

Polecane posty

Gość martucha85

Jak dlugo trwa goraczka u Waszych dwulatkow?

Gość gość
u mojego 2 dni u trzylatka zapewne 3 dni masz coś z głową czy jak?

Nasz maluch dostal goraczke w poniedzialek, (39 stopni), jest czwartek a on nadal goraczkuje, spada tylko na 3-4 godziny po podaniu leku, ma czerwone gardlo jak bylam u lekarza, delikatny katar,

Gość gość
To zależy na co jest chory.Nie ma tak,że gorączka u każdego dwulatka trwa tyle samo

Gość gość
no ale czym się różni gorączka u 2 czy 3 czy 4 latka? popatrz na swoje pytanie a odpowiadam, że wirusowa gorączka może trwać i 5 dni, po 5 dniach idź do lekarza kolejny raz niech oslucha dziecko, u nas skończyło sie zapaleniem płuc, gorączka tydzień w końcu trwała

Wiem ze zle zadalam pytanie, bylam z nim we wtorek i powiedzial ze ma tylko gardlo czerwone, maz ma angine ale lekarz powiedzial ze maly nie zalapal anginy. Objawy ma tylko takie jak napisalam

Gość gość
idz do lekarza jutro znów bo takie gorączki przez kilka dni? cos ewidentnie się dzieje.

Gość gość
może się cos rozwinęło, może infekcja moczowa, a lekarz jakie leki zapisał?

Gość gość
ty naprawdę masz coś z głową pytasz ile dni mają 2 latki bo się niepokoisz, a za chwilę tłumaczysz, ze pewnie nic mu nie jest, bo lekarz tak powiedział u nas lekarz w niedzielę powiedział, ze ok, a w środę z ciężkim zapaleniem płuc wylądowaliśmy w szpitalu u dzieci choroby postępują piorunująco a infekcja dróg moczowych raczej niemozliwa gdy gardło czerwone tj. mozliwa, ale to nie to, bo stwierdzone gardło i katar, gdy nie ma objawów zadnych a jest gorączka warto wtedy zrobić badanie moczu, ale tu raczej nie

Gość wifigdańsk
to,ze bylas raz u lekarza,nie znaczy ze dziesku stan się nie zmieni- u dziecka zmienic się moze w godzine,u mnie niraz tak było ze np wychodziłam sprawe zalatwic,mala zostawała pod opieką niani a jak wrocilam to 40 st. a nic wczesniej nei zapowiadało. i okazało się infekcja ukladu moczowego i antybiotyk. tak wiec nie lekcewaz i idzn jeszcze raz do lekarza,ja nieraz latałąm 2 x w tygodniu w okresie zimowym,to ospa,to zapalenie ucha itd. idz i pros skierowanie na badania z krwi., pod kątem stanów zapalnych.

Dziekuje za odpowiedzi, a propo zarzutu ze uwazam ze dziecku nic nie jest, nie uzywam nigdzie takich slow. Stwierdzilam tylko jaka diagnoze postawil lekarz. Synek dostal sumamed' dZis tylko 37 st. Jutro ide z nim na wyniki

Gość gość
jejku, jejku tu zawsze wszystko na ostrzu noża... nic nie można ze spokojem dziewczyny??? Obecnie jest wiele wirusów, które właśnie w taki sposób się objawiają jak napisała autorka. Temperatura pojawia się i znika przez kilka dni, a dziecko osłuchowo jest czyste, ma katar lub czerwone gardło. Właśnie przechodzi taki wirus moja córka, od lekarza dostała Neosine, syrop hederesal (bo kaszle) i prawoślazowy, krople do nosa i dużo pić i zbijać temperaturę. ale myślę, że jak ta temperatura utrzymuje się i powraca to warto jeszcze raz osłuchać dziecko, bo tak jak dziewczyny piszą u małych dzieci, dzisiaj jest ok a jutro zapalenie... zdrówka życzę

Gość gość
moja córka taka wysoką temperature to miała tylko przy anginie albo grypie bo teraz tez panuje,u mnie pełna przychodnia i wszyscy grypa:-/.

Wyniki dobre, wiem ze z choroba nigdy nic nie wiadomo tym bardziej u dzieci. Dodam ze synek zaczol chorowac od 14 lutego ale to wygladalo tak ze najpierw tydzien goraczki i kataru, pozniej tylko katarek, nastepnie zapalenie krtani noi znowu gardlo, kaszel i katar, i tak co tydzien cos. Ja naprawde bylam raz w tygodniu u lekarza, juz id wczoraj goraczka spadla i ma tylko 37. Wszystko w dobrym kierunku idzie ;) dziekuje za wypowiedzi

Gość dorota78
Może synek był nieodpowiednio leczony, dlatego choroby postępowały. Bardzo często na infekcje wirusowe zapisywane są antybiotyki, który zamiast pomóc mogą wręcz zaszkodzić. Ale cieszę się, że synkowi się poprawiło, to najważniejsze :)