Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mysle sobie

Jak juz nic nie wypali z kariera zawodowa , zawsze mozna zostac mama i zona

Polecane posty

Gość tak mysle sobie

Jestem w wieku, ze juz chyba nic sie nie powiedzie chofdzi mi o kariere, wiem ze nie bede zarabiac super itp...i tak sobie mysle , ze zasze mozna byc pania domu , zostac mama i zona, nigdy tego nie chcilam ale to chyba lepsze jak pracowanie, tylko gdzie jelenia takiego znalezc, a jak u was ?

Gość gość
wiem że to prowo ale zapewniam cię że w dzisiejszych czasach praca zawodowa kobiety to konieczność, ciężko utrzymać rodzinę z jednej pensji.

Gość gość
dokładnie, mój mąż nie zarabia mało ale dwójka dzieci, kredyt na mieszkanie, auto.... nie ma szans żyć z jednej wypłaty. chyba że satysfakcjonuje cie minimum czyli mieszkanie u teściów i życie od pierwszego do pierwszego.

Gość tak mysle sobie
zaraz prowo, takie mam przemyslenia i mi sie robic nie chce poprostu, czasem mozna trafic kolesia co zarobi na caly dom a jak mam przyniesc 1200 to co to zmienia tak naprawde?

Gość lalalmidd45
kochana w pl to musi byc tak slubek-na kredyt mieszkanko- na kredyt\dzidzis/wsumie na kredyt i rabanka cale zycie i frustracja

Gość gość
no to powodzenia w szukaniu faceta który zarobi 5-10 tys :) są tacy na pewno ale wątpię że ci się trafi :)

Gość lalalmidd45
jak ma leb na karku styka ok 5 tys a dla kolesia to nie wyczyn jakis dzis:) no i swe mieszkanko

Gość gość
5 tys i własne mieszkanie, zero kredytów, myślę że można żyć godnie.

Gość gość
ja myślę że łatwiej ci bedzie znaleźć pracę niż faceta który zarabia ok 10 tys.

Gość gość
zostać żoną i matką to też nie zawsze taka prosta sprawa.... ja akurat mam super pracę.... ale na razie zero perspektyw na małżeństwo :(

Gość gość
dooooooooooobre :D "ale to chyba lepsze jak pracowanie" - jak cie dziecko zajedzie to jeszcze odszczekasz :D

Gość gość
ja ja uważam że kobiety sie realizuj, robia kariery i uważają że są super a moim zdaniem bycie "panią domu" (ale dobra a nie taka bo wszystko na odpierdziel) to tak naprawdę o wiele więcej pracy, wysiłku, poświęcenia itd bo prawda jest taka że kobieta zajmująca sie domem to : kucharka, sprzątaczka, niania, lekarz, budzik(no bo przecież męża do pracy przydałoby sie obudzić), przypominajka( dnie oszukujmy sie-facetom 10razy trzeba wszystko przypominać) i wiele wiele innych ról. no i jeszcze znajdzie czas żeby spokojnie posiedzieć i wypić kawę.

Gość gość
męża do pracy obudzić??? ale się usmiałam... czego to ludzie nie wymyślą, może jeszcze ubrać, zrobić śniadanko i odwieźć?

Gość gość
Ja jestem niepracująca z wyboru ;) Co prawda nie miałam najgorszej pracy, miałam stanowisko, ale nie lubiłam pracować. Po prostu. Nie lubie robić czegoś co mnie nie fascynuje. Stwierdziłam, ze nie będę pracować. Dorobiliśmy się 2 dzieci, mam super męża ;) Kochamy się bardzo i jest nam dobrze jak jest. Mąż ma to szczęście, że nie pracuje wcale dużo- 7-15 pn-pt. Jednak jego pensja nam wystarcza w zupełności na godne życie. Odliczając kredyt na dom, opłaty zostaje nam 5 tys na jedzenie, ubrania, przyjemności. Nie wyobrażam sobie innego życia

Gość gość
"męża do pracy obudzić??? ale się usmiałam... czego to ludzie nie wymyślą, może jeszcze ubrać, zrobić śniadanko i odwieźć?" jeszcze zapomniała dodać: wysikać, posadzić na sedes i tyłek podetrzeć 🖐️

Gość gość
Z tą kucharką, sprzątaczką, nianią to się zgodze. Reszta to d**erele pisane na siłę

Gość gość
no tak sie po prostu zdarza czasami :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
no ale jak ksoaze zarabia 1299 czy nawet 2tys to nedza jest jak nic

Gość gość
Na dłuższą metę siedzenie w domu to horror, mąż cię może zawsze zostawić a ty później obudzisz się z ręką w nocniku bez emerytury, dla dzieci też nie warto siłę aż tak poświęcać, bo potem wyfruna z domu i zostaniesz sama, myśl o sobie tak mi mama zawsze powtarzała, bo mąż jeste dzisiaj a jutro go może nie być, zresztą uzależnienie finansowe od kogoś jest straszne, :