Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bebiko czy bebilon

Polecane posty

Gość gość

Które lepsze dla dziecka ?

Gość gość
Czy jak zaczęłam podawać bebiko przez 2 tygodnie po butelce dziennie to mogę zmienić na bebilon czy lepiej zostać przy bebiko skoro nic się nie dzieje ?

Gość gość
no nam juz w szpitalu podsuneli bebiko, położna je mocno skrytykowała, lecz moj pediatra stanowczo powiedział,ze skoro sięnic nie dzieje to zostać przynim, dziecku nie serwowac co rusz nowosci,

Gość gość
dlaczego chcesz zmienić skoro dziecko dobrze reaguje na Bebiko? dlatego, że Bebilon droższy? czytałaś skład obu mlek? moja przez dłuższy czas była karmiona Bebiko bo dobrze na nie reagowała a jak słyszałam pytania: karmisz Bebiko, przecież to najtańsze mleko? po pierwsze wcale nie najtańsze a po drugie skoro dziecko dobrze na nie reaguje to po co mam serwować jej zmiany.

Gość gość
chcesz zmienić na Biebilon bo jest droższy, tylko tym się kierujesz czy masz inne argumenty za zmianą?

Gość gość
czemu skrytykowała, użyła jakiś argumentów czy ta krytyka nie miała żadnych podstaw?

Gość gość
autorko : jak dziecko dobrze reaguje na bebiko, zostań pry bebiko. Karmienie mm mimo wszystko najtańsze nie jest. Ja karmiłam bebilonem bo musiałam ( dziecko ulewało) , ale jak tylko skończył się problem z ulewaniem i dziecko skończyło 6 miesięcy przeszliśmy na bebiko 2 i jest ok. Dziecko wsuwa to mleczko , ze hoho :), pozdrawiam

Gość gość
dlaczego chcesz zmienić to jest podstawowe pytanie

Gość gość
zapytała mnie czemu karmie BEBIKO? wiec mówię ze juz w szpitalu młody dostał i tylko kontynuowałam (nie sugerowałam się ceną, bo po prostu jeszcze nie orientowałam się w mlekach. - teraz to + ). Na co ona ze szpitale dostają najtańsze badziewie, bo nikt tego nie kupuje... itd itp. Już naprawdę byłam gotowa lecieć po inne, tymczasem rozsądek wziął górę...i zostałam przy bebiko

Gość gość
badziewie? ok ale ARGUMENTY! dlaczego wg niej Bebiko to badziewie?

Gość gość
z wypowiedzi położnej nic nie wynika, badziewie bo co?

Gość gość
pomine ze chciala mi na siłe malego dac na piers, płakalam i ja i on, pogoniłam, wiecej nie przyszła

Gość gość
też miałam taką położną ale nie użyła sformułowania "badziewie", miała tam jakieś swoje widzi mi się i zero argumentów za i przeciw.

Gość gość
Moje bliźnięta dostawały w szpitalu bebilon i nan pro w małych buteleczkach. Do pół roku dawałam bebilon, potem przeszłam na bebiko, bo tańsze, a różnicy w składzie nie ma praktycznie żadnej. Zmieniając mleko najpierw dodawałam po 1 łyżeczce nowego, kolejnydzień następna....

Gość gość
U nas sprawdzil sie bebilon comfort, 0 problemow, kolek , zaparc, Nic..polecam, bebiko nie uzywalismy, takze sie nie wypowiem,

Gość gość
Tak naprawdę to dopiero się uczymy pić z butelki bo wkrótce chce zakończyć karmienie piersią podaje bebiko i czasem wypija 90ml a niekiedy pluje i nie chce a cyca chętnie ,więc niewiem czy mu smakuje na tyle żeby przy tym mleku zostać. Macie rację wydaje mi się ze tanie pozatym słodkie i pomyślałam o bebilonie może by chętniej jadł.

Gość gość
Up