Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anglia Ktos zorientowany?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o poważne wypowiedzi, głownie osób które orientują się w OBECNEJ sytuacji w Anglii. Chodzi mi o NIN. Kiedy obecnie jest on nadawany? Czy tylko osobom które mają podjąć pracę? Czy każdemu kto zamieszkuje w Anglii? Dalsze pytanie zadam po odpowiedzi na to pytanie.

Gość gość
up

Gość gość
każdy z uni europejskiej ma prawo dostać nin w anglii

Gość gość
Ja znalazłam w necie coś takiego: "Jeśli zamierzasz podjąć lub podjąłeś właśnie pracę w Wielkiej Brytanii, lub zarejestrowałeś działalność gospodarczą, lub starasz się o zasiłki socjalne, musisz ubiegać się o National Insurance Number, czyli numer ubezpieczenia społecznego – polski odpowiednik NIPu i PESELu w jednym. To przyznawany każdemu indywidualnie numer niezbędny do identyfikacji składek płaconych na ubezpieczenie zdrowotne i fundusz emerytalny". Tak więc z tego wynika raczej, że nie każdemu, tylko w takich przypadkach. Problem jest w tym, że job center odmawia mojej znajomej przyznania NIN, bo ona nie pracuje! Jak to się ma do tego co jest niby zasadą.

Gość gość
Problem jest w tym, że job center odmawia mojej znajomej przyznania NIN, bo ona nie pracuje! xxx hurrra! wreszcie się wzięli za tych co przyjechali siedzieć na zasiłkach!

Gość gość
Zgadzam się, ale nie o tym jest temat, chodzi o to, że jeden urząd wysłał im list, że znajoma powinna dostać NIN even if she not working, wiec dlaczego Job Center odmawia, na jakiej podstawie?

Gość gość
''wreszcie się wzięli za tych co przyjechali siedzieć na zasiłkach!'' Tylko troche od d**y strony, bo uniemozliwiaja ludziom zaczecie pracy.

Gość gość
już widzę jak ona chciała znaleźć jakąś pracę! NIN do benefitów potrzebny!

Gość gość
ja musialam miec NIN zeby w ogole zlozyc aplikacje o prace