Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol zeba po zatruciu pomozcie prosze

Polecane posty

Gość gość

bolal mnie strasznie zab, szczegolnie jak zaciskalam zgryz bol byl nie do zniesienia. poszlam do dentysty, okazalo sie ze zab byl kiedys robiony ,teraz dentystka otworzyla go i zatrula. problem w tym ze to bylo wczoraj o 13 a bol zeba jak nie ustal tak trzyma sie do teraz. czy to normlane? dentystka nie odbiera telefonu a ja nie wiem co robic... czy zab po zatruciu ma prawo tak dlugo bolec?? krmie piersia i na dzis odstawilam synka i kupilam sztuczne mleko i biore tabletki przeciwbolowe bo jak puszczala ten bol promieniuje na cala strone szczenki i wtedy bola juz wszystkie. ktos sie zna na tym??

Gość gość
ma prawo boleć nawet do 2-3 dni.. A jesli nieumiejetny dentysta i źle zatruł zeba to nawet dłużej ale wtedy już trzeba iść powtarzać zatrucie.

Gość gość
ja właśnie miałam zatruty ząb po czyszczeniu kanałowym ale mi powiedziała,że jak bedzie boleć to mam wydłubać sama lub jechac do dentysty.Ja wydłubałam trutkę sama bo ból był nie do zniesienia .Okazało sie ,że jeszcze ropa nie miała ujścia.Wez cos ostrego,mi pomogla gruba igła i zrób dziurkę w tej trutce.Poczujesz ulgę od razu.Na nastepnej wizycie wyczysci ci ponownie i zatruje.

Gość gość
ketanol 100 mg co 7 godzin, ale na receptę

Gość gość
Zatruty ząb nie ma prawa tyla dni boleć.Usuń fleczer z zęba natychmiast poczujesz ulgę.Wypłucz porządnie jamę ustną, KONIECZNIE idz do stomatologa.Spaprał sprawę i tyle😠