Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

śmiesza mnie takie osoby które piszą

Polecane posty

Gość gość

gość oglądałam parę dni temu wiadomości na polsacie. Pokazywali strajkujących rodziców dzieci niepełnosprawnych. Pokazali również kobietę polkę mieszkającą w UK, która ma dwóch synów niepełnosprawnych. Od państwa dostaje 10tys złotych(przeliczyłam już) do tego dostała mieszkanie dostosowane do osób niepełnosprawnych, szkołę, przedszkole, rehebilitacja, opieka medyczna wszystko na najwyższym poziomie i wszystko od państwa!!!!. Dla mnie to szok!!!! Mieszkałam w Irlandii i tam na każde dziecko do 14 roku życia państwo płac****eniądze, niezależnie od dochodu rodziców. Jeśli jedno z rodziców nie pracuje to również państwo mu płaci. czasami bywa, że więcej niż drugie z rodziców zarabia. Nie wspomnę o mieszkaniach, ba domach socjalnych, w nowych budownictwach, a ilość pokoii dostosowana jest do ilość osób w rodzinie i uzależnione w jakim wieku i jakiej płci jest rodzeństwo. (dziecwzynka i chłopiec osobny pokój, rodzeństwo duża różnica wieku także osobny, także można dostać nawet 5 pokojowy dom!!!!. Jak się jest samotną matką to już pastwo płąci kokosy!!!! nawet nie opłaca się pracować. Normalnie jak w raju. x JECHAĆ DO RUMUNII I ZOBACZCIE JAK SIĘ ŻYJE a NIE porównywać bogatą anglię z biedną polską

Gość gość
a tam porównywać. Zamiast dawać rodzicą te 800zl na niespełnosprawne dziecko, stworzyć ośrodki z całodobową opieką, niczym przedszkole (w godzinach pracy rodziców, dziecko jest w takim ośrodku, potem się ję odbiera). A rodziców wygonić do roboty, pasożyty rzerują na chorym dziecku, bo do roboty się nie ruszą....