Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból porodowy

Polecane posty

Gość gość

opiszcie swoje porody i ból porodowy w skali od 1 do 100, ile trwały? czy byłyscie nacinane itp. dzieki

Gość gość
taki ból nie trwa wiecznie i da się przeżyć:)

Gość gość
gość wyzej chyba nie zrozumiał pytania. wiem ze da sie przezyc i nie trwa wiecznie ale pytalam ile trwał w waszym przypadku i jak go odczuwałyscie?

Gość gość
Mój porod byl idealny sam ból trwał jedna godzine podano mi oksytocyne o 1 a o 1.55 juz urodziłam, wczesniej zero skurczy i bólu rozwarcie samo sie robiło na piłce i w wannie bez boleśnie.Nacinana tez nie byłam, troche męczyłam sie z urodzeniem łożyska ale to juz pikuś do wypchania dzieciątka. życze kazdemu takiego szybkiego porodu

Gość Kaaajkaa
Pierwszego bólu dostałam w domu o 6 rano po dwóch godzinach byłam na izbie przyjęć a o 11 już urodziłam, ból na początku nie takie straszny później bolało jak cholera zwłaszcza przy końcu ale tak zobaczyłam małą to zapomniałam o wszystkim :) jesteś w ciąży?

Gość gość
Ja mialam bole krzyżowe.Poród trwał 20 h

Gość gość
pierwszy porod- bole co 10 min przez 7h 30/100. bole co 5-7 min przez 4h 60/100. co 3-4 min przez 2h 100/100. 2-3 min 100/100. bole parte nie byly bardzo bolesne ale czulam jak mnie rozrywa i nie chcialam przec. nie nacieli mnie peklam troche, mialam 3 szwy wewnetrzne. drugi porod trwal bardzo krotko bo lacznie jakies 4h. bole od poczatku bardzo bolesne z minuty na minute z 60/100 rosly do 100/100. bole parte w ogole mnie nie bolaly i samo wypchniecie dziecka bylo bezbolesn. drugie dziecko bylo mniejsze. nie peklam w ogole ani nie bylam nacinana :-)

Gość ałtorka
tak jestem pare moich znjomych mialy straszne porody kilkunasto godzinne i nacinanie a jedna urodzila w 2h bez niczego wiec nie wiem czy to mozliwe wiec robie taki rekonesans

Gość gość
" ałtorka "

Gość gość
" ałtorka " o ja :-P

Gość ałtorka
ałtorka bo autorka jest juz nickiem zajetym przez kogoś i nie mogłam sie tak podpisac

ja rodziłm 8 godzin i było to 7 godzin regularnych skurczy co 5 minut, 55 minut skurczy co 3 minuty i 5 minut parcia. Tak do 7 cm rozwarcia było nawet do przeżycia bo siedziałam pod prysznicem, woda lała się na brzuszek i było w miarę znośnie 40/100, później masakra, nawet nie pamiętam dokładnie wszystkiego bo nie miałam żadnego znieczulenia i podobno chciałam testament pisać, kładłam się na ziemi, wrzeszczałam no ból tak jak by ktoś mnie zgniatał ze wszystkich stron100/100. Jak przyszły parte to jeden skurcz i parcie, mnie to tak bardzo nie bolało, połozna kazała mi wyprzeć ból 10/100, przy drugim babka powiedziała że widzi czarne włoski i wtedy mnie nacięła a tu nagle mała razem z wodami chlusnęła. faktycznie, wody mi tak minimalnie ciekły przez 5 godzin

Gość gość
najgorzej ból party, myślałam że kafelki powyrywam ze ściany.

Gość gość
Pierwsze bole byly do wytrzymania,tzn jak mocniejszy okres. Jednak szybko zaczely sie nasilac i przerwy coraz krotsze. Bole z podbrzusza plus ledzwiowe.. Nie do wytrzymania mimo masazu,kapieli,oddech,cwiczenia,tabletki p/bolowe.. Potem nie bylam w stanie zalatwic sie nawet.. Przy kazdym skurczu krzyczalam,nie panowalam nad organizmem:/ chodzilam doslownie po scianach.. W koncu w szpitalu zlitowali sie i mnie przyjeli (bole co 3-5 minut). Bylo to po ponad1,5 dnia od wystapienia. Tam okazalo sie ze rozwarcie..na 1cm :/ 2morfiny..i nic.. Potem zzo (rodzilam w uk, czyli epidural). Ulga..do partych..tu juz nie podawali zeby przec. Bol masakryczny!!:/ W skali..500 co najmniej. Bylam nacieta i popekalam. Skonczylo sie kleszczowo.. Poprawiane szycie.. Wczesniej jeszcze goraczka, wysoki puls,wymioty nawet po wodzie,masaze,oksytocyna itd.. Tydzien w szpitalu.. Na szczescie dalam rade wyprzec,polozna mowila ze w sumie cudem przy takim skrajnym wyczerpaniu.. Na cc bylo za pozno..

Gość gość
Dodam,ze wlasciwy porod trwal 19 h..

Gość gość
Zdecydowanie bol to 100...

Gość gość
od 1 do 7 cm rozwarcia ( 6 godzin) ból około 40/100 od 7 cm do 10 cm rozwarcia ( gdzieś przez 4 godziny) ból nie mieści się w skali, skurcze co kilka minut- bolało tak, że czułam się jakbym była poza swoim ciałem i patrzyła na wszystko gdzieś z boku. Dosłownie jakbym umierała. Bóle parte 10 minut porównując wcześniejsze bóle to gdzieś 10/100 to bardziej takie pieczenie a nie ból. Za miesiąc rodzę drugie dziecko i jestem przerażona...