Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy, czy kiedykowiek remontowałyście coś same?

Polecane posty

Gość gość

np.pokój dla dziecka? Pytam o poważniejsze remonty (np. gładzenie ścian a później malowanie) w przypadku kiedy nie macie na kogo liczyć a na wynajęcie ekipy Was nie stać.

Gość gość
Poważny remont to np. wymiana rur kanalizacyjnych albo instalacji elektrycznej, czy zrywanie podłóg lub kucie ścian, a nie malowanie :o Zawsze sama malowałam. Z gładzią.

Gość gość
zależy jak na to spojrzeć, wymiana rur to raczej nie jest zajęcie dla kobiety, tutaj raczej chodziło o to czy robiły coś więcej niż wbicie gwoździa w ścianę czy pomalowanie - tylko i wyłącznie, jeśli przed malowaniem trzeba było np. zerwać tapetę, oczyścić ścianę, potem ją wygładzić i pomalować to dla mnie jako kobiety jest to poważniejszy remont.

Gość gość
gładzenie gładzeniu nierówne, są różne pomieszczenia w różnych stanach.

Gość gość
Malowanie ścian owszem ale położenie gładzi w pokoju 20 mkw o ścianach jak ser szwajcarski to dla mnie poważny remont tym bardziej, że nie będę miała nikogo do pomocy, jestem już po zerwaniu tapety i oczyszczeniu ściany i jestem wykończona dlatego tak z ciekawości zapytałam.

Większość prac remontowych jest na tyle prosta, że możesz je wykonć samodzielnie.

Gość gość
21:39 - miałaś gotową gładź czy w worku?

Gość gość
taaa, Lomu, spróbuj położyć kafle w łazience o wymiarach 50x100 albo chociaż 30x60 :D prosta sprawa, nie? :D i zamontuj kibelek ;)

Zajmuję się remontami na co dzień, więc... :p

Gość gość
ale fizycznie na pewno jesteś wykończona po takiej robocie bardziej niż mężczyzna

Gość gość
Ja remontowałam. Mąż był za granicą, a ja na macierzynskim i nudziłam się w domu, więc wzięlam się za remont. Zrywałam tapetę, skrobałam ścianę, bo byla tam jeszcze stara farba, a później na 1 ścianę poszła fototapeta- połozona z pomocą mamy, a na 3 pozostałe gładź i farba.

Gość gość
Moja mama robila laczenia pomiedzy plytami g-k, razem polozylysmy terakote w domu,ok.100 m2 plytek.,potem fugowalysmy. Z mezem w tamtym roku robilismy maly remont lazienki:zwalenie starego tynku,nalozenie nowego,gladzenie i malowanie. A i sama kladlam plytki na balkonie.

O :D Lomu. Co ty tu robisz ? ;) Ps. Możesz mi napisać ceny jakie bierzesz za usługi remontowe? Chodzi o prace typu układanie glazury (właśnie 30x60, w innej łazience 30x30), mozaiki, terakoty, instalowanie wanny , prysznica itp. , szlifowanie glazury, malowanie x2 (za metr kw.) . Szukam właśnie kogoś lub firmy do wykończenia domu (3 łazienki, wc, pralnia, kotlownia, duża kuchnia i korytarz (terakota), podwójny garaż (gres) .... Panele i parkiet juz mam "obsadzone" ;).

Gość gość
up

Gość gość
Ja wyrownywalam sciany i je malowalam. Remontowalismy dwa pomieszczenia i zalezalo nam zeby to szybko zrobic. Maz robil jedno a ja drugie.

Gość gość
Oczywiście dawniej sama tapetowałam mieszkanie . A ostatnio mialam mega wyzwanie . Facet który u nas przeprowadzał remont poszedł do sklepu i nie wrócił to była środa a w sobote mieliśmy mieć dużą imprezę w domu, i sama zaa gipsowałam ( musiałam zatrzeć miejsce gdzie było dawniej okno i obrobić dookoła nowego okna , do tego malowanie . Mąż był w szoku jak wrócił do domu .(to było 4 msc temu i jeszcze nic nie odpadło)

Gość gość
Ja przykrecalam plyty gipsowe,tynkowalam,malowalam sciany i kladlam plytki podloge

Gość gość
Ja od małego widziałam jak tata robił remonty - miał swoją firmę. Jak zaczynał, to wszystko robił sam, mama pomagała sprzątając po nim. Jak nie mieli w wakacje co ze mną zrobić to brali mnie ze sobą i patrzyłam. W domu mając 4 lata pierwszy raz dostałam do ręki packę i pomagałam kłaść gładź. Dziś niestety tato nie żyje, a ja prowadzę jego firmę. I jak jest potrzeba bo pracownik chory a termin goni, to wszystko robię :)

Gość gość
pewnie! to nic nadzwyczajnego :) trzeba mieć tylko dobry przewodnik krok po kroku, coś w stylu poradników na stronie flugger'a :)

Gość agata_99
To zależy jaki rodzaj remontu mamy na myśli. Z niektórymi rzeczami, to jednak trudno sobie poradzić. Ale takie zwykła malowanie - czemu nie? @ZosiaSamosia3355, również polecam naklejki :) Właśnie do takiej samodzielnej odnowy są super! JA dla mojej córeczki wybrałam taką: http://www.pictory.pl/motyw_f/57552977/magic-book W połączeniu z jasnymi pozostałymi ścianami wygląda naprawdę rewelacyjni :)

Gość gość_maleństwo
Ja kiedyś sama próbowałam się zabrać na remont, ale zachwycających efektów to nie przyniosło... dlatego jeżeli już szykują się takie grubsze przeróbki instalacyjne to biorę od razu fachowców np z http://www.prbrembud.pl/ a przy czymś takim jak malowanie to zazwyczaj organizuję przyjaciół - jakoś w kupie to tak lepiej to wszystko wychodzi i zabawy jest też sporo ;)

Gość gość
u mnie remontami zajmuje się sprawdzona ekipa remontowa http://www.wos.waw.pl/. Sama nie mam czasu na remontowanie, a po drugie się nie znam. Wolę zaufać specjalistom, niż potem dokładać do tego interesu i marnować czas. Wolę żeby remont zrobiła firma raz a dobrze i mam wtedy spokój. Tak było z malowaniem ścian w wakacje. Pomalowali mi cale mieszkanie i mam spokój na lata.