Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy poród naturalny która z was nie była nacięta i nie popękała

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu dziewczyny, które podczas pierwszego naturalnego porodu: -> nie popękały (krocze) -> nie zostały również nacięte Czy stosowałyście jakieś zabiegi przed porodem?

Gość gość
Mi się udało. Ja byłam aktywna podczas ciąży. Trzeba sluchac poloznej przy partych juz. Mi pomogla. Sama powiedziala,że jak bede jej słuchac to nie będzie koniecznosci nacinania.

Gość nienacinana
ja nie nacinana i nie popekałam, smarowałam brzuch i krocze oliwka pokazdej kapieli ale nie wiem czy to pomoglo czy to po prostu takie geny.dodam ze jesten szczupła i nie mam chyba szerokiej miednicy co prawda córcia tylko 3 kg. ale każdej zycze takie krótkiego i lajtowego porodu

Gość gość
ja tez nie mialam ani nacinania ani nie popekalam przy dwoch porodach.nie robilam nic.mysle ze to dzieki poloznej ktora mowila kiedy ma przec...

Gość jooala
ja nie byłam nacinana ani nie popękałam, miałam jedynie jeden szew na szyjce + lekkie otarcie. robilam ćwiczenia mięsni kegla, miednicy, codziennie spacery

Gość gość
Ja. Ani to ani to,a synek 4kg.

Gość gość
Się wtrace mimo ze i mnie nacieli i popekalam, ale polozna w trakcie porodu powiedziała ze mam bardzo słaba tkanka ze względu na częste infekcje. A ja faktycznie łapie wszystko z powietrza prawie:( więc to czasami może być taka kwestia.