Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W proszku

Jak wrócić do umysłowej formy?

Polecane posty

Gość W proszku

...jak się miało 2 lata przerwy w studiach/pracy pod rząd? Kiedyś byłam świetną uczennicą, nie miałam zupełnie żadnych problemów, ale tak się życie potoczyło. Nie mogę się skupić, usiedzieć nad niczym, zapomniałam podstaw. Jak wrócić do formy? Albo chociaż osiągnąć jak najwięcej?

Gość gość
poprzez regularna masturbację,musisz kupić wibrator i wkładac go do tyłka

Gość poszkodowany na umysle
woda w proszku, wystarczy dolac wody

Gość W proszku
^

Gość gość
zmus sie, nikt ci nie pomoze jak sam sobie niepomozesz

Gość gość
tez tak kiedys u mnie bylo ale sie potem wszystko pogodzilo :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość W proszku
^

Gość gość
Daj jakiś namiar to wyślę Ci ebooki wieczorem

Gość W proszku
hipolit_sreberko@interia.pl Trochę sama się zorientowałam, że w człowieku rodzą się myśli: muszę koniecznie teraz być jak najlepsza, żeby nie mieć więcej żadnej przerwy i wykorzystać studia na maxa. Siada się wtedy do zadań i się samemu siebie blokuje, bo głowa się zamyka, skoro się nie jest w formie i oczekuje się od siebie od razu dużo. Lepiej zacząć na luzie sobie przepisywać notatki, bez stawiania żadnej poprzeczki. Ma ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia?

Gość W proszku
*interia

Gość gość
Ja też tak mam. Pod wpływem stresu mózg przestaje działać. Wielu ludzi tak ma. Ale są na to sposoby. Znasz angielski?

Gość gość
Bezmyślne przepisywanie notatek i brak jakiejkolwiek poprzeczki tutaj wcale nie pomoże a wręcz przeciwnie. Właśnie poprzeczkę należy ustawić sobie wysoko i od razu brać się do roboty. Nie odpuszczać nigdy. Teraz umysł się blokuje bo mu się po prostu nie chce wysilać i lepiej poszukać wymówek że za długa przerwa itd. Ale trzebva próbować, próbować i wkońcu mozg powróci do wysokich obrotów. Wiem co mówię. Sama miała przerwę 3 letnią w pracy i nauce. Było ciężko na początku bo tak jak mówisz miałam wrażenie że zapomniałam podstaw. Ale samozaparcie i wielkie chęci dało naprawdę wiele.

Gość W proszku
Dziękuję Wam bardzo za wszelkie rady. Raczej znam:)

Gość gość
To dobrze wyślę Ci też linki z ciekawymi wykładami :)

. Podstawy to: - wysypianie się - sen przed 21-22 - lekkie ćwiczenia fizyczne - bardzo relaksują umysł i dotleniające - najlepsze na powietrzu typu: rolki, rower, marszobiegi itd - w zależności od kondycji - jedzenie: orzechy włoskie - bardzo podnosi sprawność intelektualną oraz jak najbardziej naturalne jedzenie: warzywa i owoce plus wszystkie kasze +kasza jaglana, jogurty i kefiry ( a te polecam dr Kempisty, które leczą do robienia samodzielnie w domu) - ani jednego kryształka cukru a zamiast tego na przegryzkę suszone bio owoce (nie siarkowane tylko w zdrowej żywności): rodzynki, daktyle, śliwki, morele, figi itd. - witaminy tylko naturalne: soki domowe z sokowirówki lub wyciskarki - bomba witaminowa - kiełki najwięcej lucerna ale wszystkie inne również kiełki brokuła, rzodkiewki itp - unikanie (w moim przypadku się sprawdziło) wszelkiego pieczywa pszennego - mnie, że tak powiem kiedys zamulały umysłowo i powodowały ociężałość w myśleniu - jeśli u Ciebie pszenne pieczywo tak nie powoduje to Ciebie, że tak powiem ten "problem" to nie dotyczy:) - odrzucenie wszelkich chemicznych suplementów na rzecz zielonych warzyw i kiełków, które są prawdziwą bombą witaminową w 100% przyswajalne a nie w 3% jak suplementy To tzw. zasady higienicznego trybu życia :) .

Gość gość
Z suplementów polecam kwasy omega 3 oraz L tyrozynę na koncentrację. Sen i eliminacja cukru oraz węglowodanów prostych.

Gość gość
w proszku - mam podobny problem, tylko że ja nie miałam żadnej przerwy, w tej chwili kończę studia i niestety podczas tych studiów strasznie się odmóżdzyłam :O kiedyś miałam bardzo szeroką wiedzę ogólną, znałam nieźle angielski, niemiecki. Na studiach nastąpił kompletny regres - czuję się wręcz głupia, język niemiecki z uwagi na brak praktyki przepadł całkowicie, angielski znacznie się pogorszył... być może wynika to z tego, że moje studia nie wymagają żadnej kreatywności, trzeba tylko zakuć zdać i zapomnieć. Do tego nieodpowiedni tryb życia - imprezy, spędzanie czasu na pudelku, kafeterii itp. zamiast się rozwijać :O wstyd mi za siebie :(

Gość gość
Ważne jest też uczyć się cały czas nowych rzeczy, innych niż dziedzina którą się zajmujemy. I aktywność fizyczna jest bardzo ważna.

Gość W proszku
^

Gość W proszku
^

Gość gość
Codziennie malutki krok do przodu, bez stawiania sobie poprzeczki za wysoko. Zanim się zorientujesz, zrobisz postępy.

Gość gość
Jak znasz angielski to Lumosity brain training. Znajdź online.

Gość gość
^

Gość gość
^

Gość gość
^