Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ciagle widze spacerowki z oslonkami na nozki jak temp jest powyzej 10?

Polecane posty

Gość gość

My nawet nie uzywalismy na mrozie,tylko kocyk,ktory zrzucilismy jak temp.byly dodatnie. A teraz ciagle widze starsze niemowlaki z oslonkami i to przy pieknym sloncu,gdzie jest pewnie jeszcze cieplej niz w sloncu.

Gość gość
Cieplej niz w cieniu mialo byc:)

Gość gość
Niech każdy sobie wychowuje dzieciaka jak sobie chce. Moja matka była krytykowana przez sąsiadki, że nie chodzę ubrana jak bałwan zimą. Przez całe dzieciństwo do teraz nie mam problemów z chorobami i przeziębieniami, bardzo rzadko mnie to spotyka. Nigdy nie miałam grypy ani anginy. A te wszystkie "bałwanki" co chwila były chore...

Gość Alicja w krainie_czarow
nie mam pojecia z wozkow interesuja mnie tylko BMW na szerokich laczkach

Gość gość
Ale co to ma do rzeczy,oslonka do wychowywania? Pytam powaznie,bo ja sensu nie widze w oslonce kiedy slonce grzeje nozki.a pod oslonka to juz w ogole robi sie sauna. I przed czym ona ma chronic,przed lekka dodatnia temeratura? Zeby jeszcze wicher wial niewiadomo jaki.

Gość gość
nie wtracam sie ja nie wtracajcie sie i wy. co cie to obchodzi.

Gość gość
Mnie ciekawi,bo swojemu nie zakladam i zastanawiam sie jaki ma to cel o tej porze roku?

Gość gość
jak kobieta zaklada taki temat to od razu wiadomo,ze zyje tylko tematem dzieci,wozkow ,kupek itp.Bo kobiecie ,ktora ma ciut szersze horyzonty nie przyszlo by do glowy ,zeby "dyskutowac" na taki temat na forum..

Gość rezolutna zuźka
Bo mają na to ochotę. Co Ci do tego? Może wolą założyć cienkie spodnie i dać osłonkę zamiast kocyka? A może tak im się po prostu bardziej wózek podoba? Ich sprawa, Ty nie zakładasz - Twój wybór. Daj żyć innym i nie truj. Lepiej idź z dzieckiem na spacer skoro taka piękna pogoda.

Gość gość
ja mialam np dzisiaj oslonke na wozku, dziecko 7msc ale za chiny nie znosi przebieranek. wychodzac z domu musialabym ubrac cieplejsze spodnie bo w domu tylko skarpetki i leginsy cienkie, wiec wygodniej jest z osłonka, proste

Gość gość
Autorka to jedyna baba we wsi, która postępuje prawidłowo. Można jej pozazdrościć braku innych zmartwień.

My nadal z osłonką mimo dodatnich temperatur. A to dlatego, że Młody ściąga buty, a nie chcę żeby zgubił. Jeszcze nie chodzi, ale obuwie ma porządne, tak żeby nie marzły stopy. Ubieram go tak, aby się nie przegrzewał. W osłonce czy bez to mu nie grozi o tej porze roku.

Gość gość
Ok,dziekuje za odpowiedzi. Pytalam bez zlosliwosci,po prostu mnie to ciekawilo. Ja wole wlozyc rajstopki i spodnie,bo akurat moje dziecko mimo,ze dopiero raczkuje,ale lubi siedziec w piaskownicy albo czasami chce by go podniesc gdzies i sie nie martwie jak go ktos podniesie ze ma gole nogi bo akurat spodnie podwinely sie az za kolana. Nie zagladalam co kto ma pod oslonka dlatego sie pytam. A co do ogladania wozkow...a tak mam teraz takie zboczenie bo szukam spacerowki lzejszej od mojej. Co do propozycji by isc na dwor... akurat dzis wiekszosc dnia spedzilismy na dworze,tylko z przerwa na drzemke i obiad w domu,wiec rada nietrafiona:o

Gość gość
moje dziecko dzis bawilo sie w samej bluzie z kapturem i czapeczce i tyle nie choruje mi wogule sasiadka ubrala corke w puchowa kurtke i szal tragedia

Gość gość
Jak mozna wkladac rajstopy pod spodnie niemowlakowi przy takiej temperaturze? masakraaa

Gość Justann
A ja akurat mam na tyle cienkie ubranko na teraz, że daję osłonkę. Ale u mnie wieje i to mocno, spaceruję w okolicy 2 stawów i tam zawsze jest chłodniej. Sprawdzam, czy Młodej nie ma za ciepło i póki co nie było.

Gość gość
Sama sobie naloz rajstopy pod spodnie w taka temperature i sie ukis :-) moj mlody mial dzis dres bawelniany, pod to body z dlugim i skarpety. Tak znacznie przyjemniej wg mnie pod oslonka, anizeli bez oslonki i w rajtuzach pod dresem.

u mnie to samo. Spacery w pełnym słońcu ok 20 stopni mamy bez kurtek często w krótkim rękawku a dzieci opatulone w koc i nakrycie na wózek.