Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NORDIC WALKING schudliscie?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Zastanawiam się bardzo intensywnie nad zakupem kijów do Nordic Walking.... odczytałam się w temacie rozmiarów, typów itp....teraz mam pytanko do wszystkich kafeterian czy uprawialiscie ten sport, a jesli tak to jak czesto, na jakich dystansach, no I oczywiscie z jakim efektem? Najbardziej zalezy mi aby sie dowiedziec w kwestii odchudzania, bo to akurat moj najwiekszy problem, ale rowniez poprawa stanu kregoslupa oraz sprawnosci....jestm 40 latka z 20kg nadwagi..czyli problem mam ogromny, glodowka mnie doprowadza do jojo, wiec jestem na dietce ,, male porcyjki-5 razy dziennie" niestety w moim wieku to dziala minimalnie.Moze ktos miłyhm mi cos podpowie na temat efektow N.Walking? Z GORY DZIEKUJE!!! :)

Gość gość
???

Gość gość
Dieta mniej żryj lub żryj połowę.

Gość gość
Cisza....:(

Gość gość
To wiadomo, ale co z tymi kijami? Warto kupic czy tez cwiczyc na silowni itp...

Gość gość
Tu same leniwe dupska siedzace przed kompem I nikt ci nie odpowie bo lenie nie cwicza hihihi

Gość gość
no wszystko pomoże co będzie ruchem. Długie spacery na pewno,a nie ,że 5 minut spaceru i czekać na cud aż się schudnie. Ale polecałabym też coś bardziej wysiłkowego, np fitness, rower

Gość gość
Warto. Zaczęłam chodzić z kijami w kwietniu 2011r. Do lata schudłam ok. 15 kg. Nie stosowałam diety. Chodziłam codziennie, po lesie, od 7 do 16 km. Teraz z kijami chodzę w soboty i niedziele a 3 razy w tygodniu na siłownię. Pozdrawiam i namawiam :)

Gość gość
O matko 7-16 km??? To dalekie dystanse, a ile Ci to czasu dziennie zajmowalo? Ja sie nastawiam na jakies 2 godzinki z rozgrzewka...czy z tymi kijami trzeba chodzic szybko, czy tez umiarkowanie? Czy ktos jeszcze moze cos doradzic? Dziekuje! :)

Gość gość
Opp opp

Gość gość
Chodzę dość szybko, ok. 7km/h. Oczywiśnie nie codziennie chodzę 16 km. Najczęściej przebywam moją ulubioną trasę 11 - kilemetrową :). Przejście tej trasy zajmuje ok. 1,5 godziny. Nie zniechęcaj się. Pozdrawiam

Gość gość
Super:) czyli szybkie tempo...jestem pewna ze na poczatku bede polamana ale musze dac rade...jedno jest pewne, ze sam *****leczy wiele chorob, szczegolenie zasiedzone stawy uf..., byle do przodu:) dziekuje za wszelkie info :)

Gość gość
Im więcej zresz tym więcej musisz się ruszać hihihihihihi

Gość gość
To prawda :///

Gość gość
ja zamiast kupowania kijków polecam chodzenie z jednoczesnym machaniem łapkami - tak jakbyś trzymała w rękach kijki same kijki prawie nic nie ważą, tu chodzi o ten *******łych rąk, który angażuje dodatkowe partie mięsni

Gość gość
nordic woking + platki owsiane na wodzie = gwarantowany zrzut wagi

Gość gość
Salata z oliwa, mozarella I piersią z kurczaka zamiast obiadu, zupa przecierana warzywna na kolacje, owocowo- jogurtowe sniadanka z jedna kanapka, pomidory I jajka na twardo na zakaske I duzo wody...kakao na mleku kiedy najdzie ochota na slodycze I waga leciiiiiiii....do tego ******* jesli na swiezym powietrzu to juz wogole piekna perspektywa....

Gość gość
Ja próbowałam ale strasznie mnie to nudziło teraz chodzę do klubu fitness Marcelinka w Poznaniu i widzę efekty swojej pracy :)

Gość gość
Chodzę na nordic do Klubu Fitness Marcelinka super sprawa jestem bardzo zadowolona z efektów :)

Gość gość
Ja prócz nordic walkin chodzę jeszcze na basen i pierwsze rezultaty zauważyłam już po miesiącu regularnych treningów. We wszystkim chodzi jedynie o systematyczność ,nic wiecej ;) Jeśli brakuje Ci motywacji polecam zapisywać się do szkółek typu www.nordwalk.pl , tam masz doczynienia z róznymi poziomami , każdy dopinguje na swój sposób ;) a przy tym jest mnóstwo zabawy. Wiem co piszę, bo mojaj mama chodzi do tej szkółki i lubi spedzać z tymi ludzmi czas.