Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

esterka123321

Nawrócić muzułmanina. Jest szansa! Proszę o pomoc!

Polecane posty

Tak milosc Boga jest piękna i to jedyne co nie ulega zmienie i wpływom czasu i ludzi. Ja myślę, że mam misję. Jestem wielojęzyczna, wierząca i przebywam w kraju muzułmańskim. Jednego udało mi się nawrócić na chrześcijaństwo. Znam jeszcze paru takich, którzy, że gdybym im podała stosowne argumenty mojej wiary i miłości Chrys., nie przeczą, że nie zmieniliby religii. Jeśli jest tu jakiś ksiądz, niech mi pomoże. Ja tak bardzo czuję, że mam szansę by ktoś pokochał naszego Pana, tylko chcę dobrze ująć to wszystko by przekaz działał dobrze. Sama informacja o jego zmartwychwstaniu, oddaniu życia i cudach akurat dla tych nowych osob nie wystarcza. Jak to ugryźć, żeby przemówić tym do inteligentnego człowieka. Proszę o pomoc. J. is my best friend! :)

Gość gość
muzułmanin porzucajacy islam jest skazany na śmierć

Nie prawda! To chyba tylko Islamiści - terroryści tak mówią. Bog nie każe nikogo zabijać. Poza tym rozmawiałam z kimś kto studiował Koran. A Arabowie często pod siebie zmieniają pewne rzeczy. W każdym razie jeden nawrócony turek nie został wydalony ani zabity, rodzice jego nie byli wszakże tradycyjni. Ale on teraz mówi, że jest szczęśliwy :) a ja tym bardziej. Nastąpiło to w Efezie. 3 miesiące rozmów, pokazywania gestów i udało się! to prawda. Wiec po tym co ostatnio uslyszalam od dwoch kolegów, muszę coś z tym zrobić, może jest szansa!!

Gość gość
Po co dżumę leczyć cholerą?

Gość gość
A nie lepiej go odwrócić od wszelkich religii w ogóle? I on i jego otoczenie lepiej na tym wyjdą. To mit., że muzułmanie są wszyscy gorliwi i fanatyczni. Tak jak katolicy - są moherowe berety ale większość żyje jak chce gdzieś obok deklarowanej wiary.

Gość esterka1233215
Może wlaśnie po to, że taki ktoś dostąpi później miłosierdzia. Po to że Jezu kocha wszystkich i wybacza gdy tego żałują. Po to, że oddał życie za nas i zmartwychwstał by nas wyratować z nędzy grzechu...

Gość gość
Wejdz na wobroniewiaryitradycji.wordpress.com

Gość gość
on szybciej cię obrzeza , niż ty go nawrócisz idiotko...

Gość Piotrn
esterka jeżeli zaglądasz jeszcze na to forum jestem do twojej dyspozycji. Nie jestem księdzem, ale Pan pomógł mi wejść tu i myślę, że mogę Ci pomóc: modlitwą, słowem, wiarą

Gość gość
Oto jaka jest różnica pomiędzy islamem i chrześcijaństwem. Mahomet rozwydrzony pedofil i morderca, siejący strach i przemoc, ambitny polityk, który ogłosił że ma przesłanie od archaniołów, choć go nie miał, bo był oszustem i krętaczem. Jezus, uzdrowiciel, mówiący o miłości i pełen miłości, prawdziwy posłaniec boży, niosący światło wyzwolenia i prawości. Widzicie różnicę?

Gość gość
W Pięcioksięgu objawił się Bóg Jahwe. U Muzułmanów zaś objawił się rzekomo anioł Gabriel (ten sam od zwiastowania Maryi). Problem w tym, że rzekomy Gabriel rzekomo powiedział, że rzekomy Jezus nie jest rzekomym Bogiem. A co mówi Pismo Święte o aniele głoszącym inną Ewangelię? Przeczytajmy sami... "Ale gdybyśmy nawet my lub anioł z nieba głosił wam Ewangelię różną od tej, którą wam głosiliśmy - niech będzie przeklęty! Już to przedtem powiedzieliśmy, a teraz jeszcze mówię: Gdyby wam kto głosił Ewangelię różną od tej, którą [od nas] otrzymaliście - niech będzie przeklęty!" Czyli wychodzi na to, że ten mahometowy anioł to anioł przeklęty. Chyba nie muszę dodawać, że anioł przeklęty to po prostu szatan. Czyli koniec końców - muzułmanie wierzą w szatana. To religia czysto satanistyczna. Tylko ubrana w gadki typu "miłujący pokój". Już imigranci pokazali, że to "miłowanie pokoju" polega na zabijaniu i gwałceniu niewiernych.