Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja już nie wyrabiam psychicznie :( cała twarz mi sie poci po JEDZENIU

Polecane posty

Gość gość

mam tak nasilony trądzik, że już psychicznie nie wyrabiam i jeszcze na dodatek żadne lewatywy nie pomagaja, maści, a robiłam je zgodnie z zaleceniem codziennie raz, w II tyg co 2 dni itd. żadnej zmiany. Zauważyłam też, że jak jem np. naleśniki to twarz po 10 min cała taka tłusta, tak samo po ziemniakach z jajecznica a nawet CHLEBIE RAZOWYM bez mąki pszennej w składzie. Mam to samo po pierogach ruskich, jeszcze pamietam też ze głowa bolała mnie po zjedzeniu zupki chińskiej ale to kiedyś... od czego to może być?

Gość gość
Nietolerancja glutenu. Poczytaj w necie. W w przypadku zupek nietolerancja glutaminianu sodu.

Gość gość
no ale chleb razowy nie miał w składzie pszenicy...i nie wiadomo..może to hormony..

Gość gość
Kazdy chleb ma gluten..wyłącznie ten nie ma w którym oznaczono ze nie ma glutenu.

Gość gość
Zrób test na alergie. Nie wykluczą wszystkiego ale zawężą na co możesz mieć alergie. Jeden krok do przodu. Drugi (niestetety żmudne to) zapisuj w nostesie dokładnie co jesz i kiedy po jedzeniu zauważasz zmiany i jak (dokładnie) te zmiany wyglądają, np tylko twarz Ci się poci? Masz inne symptomy na które nie zwaróciłaś wcześniej uwagi? Np. częstotliwość oddawania stolca i jego konsystencjii, moczu, swędzenie (gdzie?), mdłości? Brak oddechu?, bóle? ( w jakich okolicach) itd..itd... To będzie bardzo pomocne dla lekarza i dla Ciebie. Sama musisz się wysilić aby poznać swoje ciało i reakcje.

Gość gość
A z brazowego oka ci niecieknie czasem?