Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ogrodek dzialkowy ma ktos

Polecane posty

Gość gość

czy fajnie miec taki ogrodek.czy duzo czasu potrzeba aby wszystko ogarnac?

Gość gość
fajnie mieć, ale jak się coś ma to trzeba dbać i inwestować...czasu i kasy sporo idzie

Gość gość
Ja mam w tym roku będzie czwarte lato. Mieszkam w bloku, na ogródek niedaleko- 10 min piechotą, super sprawa. Ogródek raczej rekreacyjny, parę krzaczków owocowych i truskawek, jakieś kwiatki- byliny, które już tam rosły. Latem basen , huśtawka , grill. Roboty nie tak dużo, koszenie trawy jedynie, akurat lubię to robić.

Gość gość
ale to twoja dzialka - kupilas ja?

Gość gość
jak nie zrobisz z tego typowego warzywniaka tylko bardziej rekreacja więcej trawy, parę kwiatków, jakieś drzewko, parę warzywek to roboty nie tak dużo a wiosna-lato będzie super grill, relaks i niewiele pracy ale bardziej dla przyjemności i relaksu

Gość gość
chcialabym cos posadzic. troszke warzyw.jakies truskawski. o i pomidorki swoje.

Gość gość
Ja mam swoją działkę i pracy jednak jest dużo, wprawdzie mam na prawdę zadbaną działkę, ale samo się nie robi. Działka od "początku" jest w rękach rodziny, wcześniej rodzice się zajmowali, od jakiegoś czasu ja, więc wszystko co mamy a mamy dużo, wymagało i wymaga pielęgnacji. Sporo też kasy pochłania, ostatnio kora i ziemia, teraz już nasiona/cebule/rośliny... jesienią nawóz itp. a w między czasie ciągle coś - czasami nie ma kiedy tego grilla rozpalić jak się zachodzi. Może ktoś kto nie pracuje inaczej to widzi, u nas za płotkiem emeryci mieszkają latem na działce i mają na bieżąco wszystko porobione. Ja wpadam w sobotę i nie wiem gdzie ręce wsadzić ;-) Dziś byłam od 9 do 17 i w sumie dopiero ruszyłam ... Fajnie mieć, ale nie ma nic bez pracy.

Gość gość
My mamy i niewiele robimy, tzn. najwięcej innowacji w domku, ciągle coś wymaga naprawy. A ogród trzyma się:-D Werandę skrywają winorośla, jest sporo iglaków i tui przy ogrodzeniu. Kosimy trawę. To jest miejsce, by połazić boso po trawie, poopalać się, zjeść pod chmurką, urządzić grilla. Żadne z nas nie ma aspiracji, by coś tam hodować. Działka nad wodą, mamy prostą łódeczkę. Zawsze to swoje i można wyrwać się choćby na weekend po pracy w piątek. Nie narzekamy:)

Gość gość
pewnie, ze fajnie miec. Jak jest ladna pogoda to mozna sobie wyjechac i posiedziec wsrod natury. Poza tym mozna hodowac swoje waszywa, owoce, kwiaty. Dla tych co maja swoj ogrodek to polecam produkty http://www.agroteam.pl/ Ja sie na nich jeszcze nie zawiodlam

Gość gość
za to jesli ktos chce miec ladny trawnik w ogrodzie to dobrze postawic na trawnik z rolki http://www.greenflor.pl/ Dzieki temu ma sie od 'juz' ladna zadbana trawe

Gość anikgość
Ogródek jest fajna sprawa dla ludzi w blokach i kamienicach mieszkających ja nabylam za 4 tys od razu dostaliśmy klucze i wzięliśmy sie do pracy wysprzatalam domek odmalowalam z zewnątrz i w środku przyozdobilam potem wycinka drzew niepotrzebnych i do worków pakowanie gałęzi potem pobielenie drzewek wyplewienie alejek betonowych i koszenie zrobil mąż stol lawki stolarz postawiliśmy dzieciom piaskownice z odzysku na olx szukajcie stojak z koszem do grania i basen zrobiliśmy wylewie betonowa na grila o li wedzarnik teraz mąż będzie je murowal hamaki powiesilismy huśtawki zrobione z lin i deski jako siedzisko. Na razie tyle ale to w przeciągu półtora miesiąca od zakupu i na razie trawy nie sieje w miejscach wydeptanych przez dzieci bo biegają skaczą ale wspaniale jest a teraz sezon na działki i obok za 11tys chca sprzedać udalo nam sie dzieci i my mamy radość jak diabli