Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzę czerwiec lipiec czy większość ubranek letnich rozmiar 62 będzie ok?

Polecane posty

Gość gość

Nie spodziewam się dużego dziecka (patrząc na geny), ale jak to będzie nie wiadomo... Znalazłam fajne ubranka w dobrej cenie, typowo letnie dla dziewczynki, ale rozmiary zaczynają się od 62. Zastanawiam się czy taki rozmiar będzie dobry? Jak dziecko urodzi się np 54 to po jakim czasie mniej więcej będzie nosić 62? Nie chcę niepotrzebnie wydać kasy a ubranka są naprawdę ładne. Doradźcie drogie mamy:) bardzo proszę!

Gość gość
Moj nosil 62 jak mial okolo miesiaca a urodzil sie 56 cm. Lepsze troche wieksze ubranka niz za male, zawsze mozna zawinac rekawy czy nogawki. Ale kupilabym tez kilka mnieszym rozmiarze na sam poczatek. Chyba ze ci nie przeszkadzaja troszke za duze ubrania, mnie strasznie draznily.

Gość koplaaw
U mnie podobnie, jak u osoby wyżej...też miał 56 cm i nosił 56 cm ok. 1,5 miesiąca i na początku nawet były za duże...a co mówić 62 cm, utopił by się...

Gość lea123
Moja sie urodzila 61 cm wiec ubranka na 62 miala doslownie na 2 tyg.

Gość gość
1,5 miesiąca to praktycznie całe lato. Kurczę :/

Gość gość
Ja odpowiadalam jako pierwszy gosc. My kupilismy wyprawke od rozmiaru 62 bo nie bylam pewna co do wielkosci dziecka. Jak urodzilam i okazalo sie ze dziecko plywa w 62 to siostra szybko mi dokupila pare ubranek mniejszych uprala i czekaly na nas w domu. Jak sie boisz ze 56 moze byc za male albo starczy na krotko to tez tak zrob.

Gość gość
chciałabym kupić np rampersy, gdzie nogawki są krótkie... żeby chociaż w sierpniu je nosiła. Body to jeszcze pół biedy bo na później będą. Bardziej "przejmuję" się ubrankami, których np we wrześniu czy październiku już na pewno nie założy.

Gość gość
Najwyzej rampersy zamiast do kolan beda do pol lydki.

Gość gość
Ja właśnie się obawiam, że 62 mogą byc zdecydowanie za duże. Ale może niesłuszne są moje obawy? Mam na myśli typowo letnie ubranka.

Gość gość
a ja powiem tak nie patrz na geny, ja i mąż urodziliśmy sie w granicy 2600mąż ja 3200 on ok 52cm i ja tez córka wbiła się w geny 2800 i 52 cm teraz urodziłam syna 4kg i 56 cm :P aha dzieci strasznie szybko rosna wrź to tez pod uwage

Gość gość
hehe właśnie zastanawiam się JAK SZYBKO ROSNĄ? To, że szybko to wiem :P Ale czy np nosząc rozmiar od urodzenia 56, po miesiącu, a może nawet niespełna jest szansa, że będzie dobry r 62?

Gość gość
na swoim tylko przykłądzie tak jak pisałam syn urodził się 56cm teraz ma miesiąc i tydzień ubranka 62 są za małe, nosi 68

Gość gość
moja też urodziła si w lipcu. 48 cm, Rozmiar 62 to nosiła jak miała pół roku