Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do osób które mają wannę z hydromasażem

Polecane posty

Gość gość

Hej ! Robimy teraz remont łazienki i poważnie myslimy o wannie z hydromasażem :) Tylko, że ja bardzo lubię dodawać sobie do kąpieli specyfików typu płyny, olejki, sole do kąpieli i nie wiem czy w wannie z hydromasażem takie specyfiki są dozwolone ? Czy nie zanieczyszczą one tego układu hydro ?

Gość gość
jeszcze nie wiem, bo jeszcze nie kupiliśmy, pewnie tak około 2 tysięcy będzie

Gość gość
Płyny do kąpieli, sole są ok. Jednak jakieś oliwkowe czy "tłuste" to odstaw i nie używaj ich to takiej wanny (jacuzzi). Po czasie , nagromadzi się tam taki tłustawy syf (podobnie jak w pralkach które mają osobny wlew do płynu do płukania), i będzie śmierdzieć. Zapytaj o płyn przeczyszczający jeżli zdecydujesz się na kupno takiej wanny. Zwróć też uwagę na kran. Nie wiem jaki masz zamiar je zainstalować, ale te zwykłe są za krótkie ! Ja mam w ścianie i nie widzieliśmy że są różnice. Kran ledwie dosięgał do wanny. Taka wanna jest super! Pamiętaj aby nalewać bardzo malutko płynu do kąpieli (tyle co rozmiar zakrętki na butelce!) . Za moim pierwszym razem (nie wiedziałam), nalałam płynu jak do zwykłej wanny (z pół szklanki żeby bąbeli były hi..hi..hi..) , a gdy "włączyłam wannę" to piana wyrosła prawie pół metra ponad! Długo trzeba było czekać aby zmniejszyła objętość i dużo wody. Acha!, Zwróć uwagę na otworki ! Trzeba od czasu do czasu dobrze wytrzeć (zżółkną po czasie jeżeli nie zadbasz) bo to akryl a nie normalna żelazna wanna z emalią. Przygotuj się na częste i dokładne mycie wanny :-) Super sprawa ale...trzeba się trochę przy tym narobić. Ja mam taką ponad 6 lat i pomimo tej zasra/nej roboty, nie chciałabym innej :-) Szkoda że nie podałaś jakiegoś linku o jakiej myślisz. Powodzenia :-)

Gość gość
dziękuję bardzo za konkretną odpowiedź :) linku nie mogę podać bo jeszcze nie zdecydowaliśmy się na żadną, dopiero będziemy szukać konkretnego modelu. Ale dziękuj***ardzo, bardzo mi pomoglaś, pozdrawiam:)

Gość gość
Proszę bardzo i nie ma za co :-) życzę miłego "moczenia dupki" :-)

Gość gość
Olejki faktycznie mogą być problematyczne bo mogą zaklejać dysze. My mamy wannę z hydromasażem firmy Riho i używamy zwykłych żeli czy płynów do kąpieli i wszystko jest ok :)