Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Jutro mam egzaminy życzcie mi powodzenia

Polecane posty

Gość frankie666
Powodzenia na egzaminach :)

Gość frankie666
W sumie faktycznie, nawet nie spytałem :P Co to za egzaminy ? :D

Jest to egzamin eksternistyczny potwierdzający kwalifikacje aktorskie o godzinie 9:00 A o godzinie 15 mam egzamin eksternistyczny potwierdzający kwalifikacje reżyserskie

Gość frankie666
nie spodziewałem się, myślałem, że bardziej chodzi o prawo jazdy czy coś :P jak się czujesz przed egzaminami ?

Czuje się cała zadowolona. Trochę się boje tego czy podołam przy egzaminach na aktorkę, mam umiarkowany stopień niepełnosprawności ale sądzę że dam radę.

Gość gość
Powodzenia życzę .Trzymaj się dzielnie :-)

Gość frankie666
w aktorstwie ze wszystkiego można zrobić atut jak się nim dobrze zagra ;) jak takie egzaminy w ogóle wyglądają ?

Egzamin aktorski złożony jest z 3 etapów ETAP 1 Recenzja roli na podstawie spektaklu teatralnego (koszty przejazdu, zapewnienie noclegu recenzenta pozostają w gestii dyrekcji teatru lub kandydata) lub na podstawie profesjonalnego zapisu na nośniku elektronicznym lub cyfrowym (jeśli nie ma innej możliwości obejrzenia dokonań kandydata), przy czym musi to być rola znacząca, swoją różnorodnością pozwalająca na ocenę kandydata); ETAP 2 egzamin praktyczny obejmujący wykonanie dwóch scen (w tym przynajmniej jednej z polskiej klasyki – wierszem), fragment prozy, dwóch utworów poetyckich i piosenki ETAP 3 egzamin teoretyczny, na podstawie testów opracowanych przez Komisję, obejmujący podstawowe wiadomości z historii literatury (zwłaszcza dramatycznej): polskiej i światowej, historii sztuki i historii teatru. I trzeba mieć minimum 3 lata praktyki, ja grałam w teatrze (społecznie) dzięki mojej pasji mogłam dokonać cudu i teraz przystępuje do egzaminu.

Gość frankie666
Nie no, podziwiam. Nie dość, że dużo tego od cholery to są na dodatek rzeczy dość stresujące. A jak na reżysera egzamin wygląda ?

ETAP 1 Obejrzenie zgłoszonych do egzaminów przedstawień reżyserowanych przez kandydata przez minimum dwóch członków Komisji ETAP 2 Egzamin Ustny, na który składają się 1. Obrona przedstawienia 2. Egzamin Ustny w którym trzeba zaprezentować wiedzę na temat dramatu polskiego i obcego, historie literatury ze szczególnym uwzględnieniem historii dramatu,sztuki oraz orientacja we współczesnych prądach umysłowych

Gość gratulacje
!!! gdzie będziesz występować lub co filmować?

Gość Auioooppkjjjj
Cześć, też chciałabym zdawać egzamin eksternistyczny ale ciężko znaleźć informację na ten temat, byłabym wdzięczna gdybyś napisała do mnie na adres achterobale@op.pl bo mam parę pytań! POMÓŻ ;)