Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bóle głowy i zatok

Polecane posty

Gość gość

witam, od końca tamtego roku miałam katar i rzadkie bóle zatok, w końcu postanowiłam iść do lekarza, dostała najpierw leki na alergie, nie było żadnych efektów, poszłam drugi raz dostałam antybiotyk sumamed i po 3 dniach katar zniknął, ale w między czasie nasiliły się bóle głowy, bolą mnie także oczodoły, mam spuchnięte powieki, zatoki tak bardzo w okolicy czołowej nie bolą, ale boli mnie w okolicach skroni i szczęki, nie jest to ból stały, tylko czasem poboli i przestaje, natomiast oczy bolą cały czas, miał ktoś może podobne objawy? byłam znów u lekarza i dostała wode morską i modafen, jutro wybieram się drugi raz i chce poprosić o skierowanie na prześwietlenie zatok i głowy, dodam jeszcze, że katar ustał.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
na prawdę nie ma tu nikogo kto by mógł mi pomóc?

Gość gość
miałam podobne objawy. Też lekarz przepisał mi sumamed, który użuwałam 3 dni, i efekt na początku był a potem wróciły bóle zatok. Laryngolog powiedział że leczenie tym antybiotykiem nie jest skuteczne, ponieważ tam jest beztlenowe środowisko i antybiotyk należy stosować co najmniej tydzień a najlepiej 10 dni. Dostałam Klacid i po 10 dniach skończyły się bóle zatok. Jednak niestety tendencja pozostała. Ostatnio kupiłam sobie na stronie apteki czerwonej Vicks krople do nosa. Polecam noszę je w torebce, mają bardzo mentolowy zatok, i momentalnie przeczyszczają zapchany nos

Gość gość
kup sobie sinupret, ale w kroplach nie w tabletkach, i bierz ok 20 kropli więcej niż zalecany maks. Tydzień powinien wystarczyć.

Gość gość
jak masz zapalenie zatok, przewlekłe to najpewniej masz polipy w zatokach lub niedrożność nosa, to się leczy operacyjnie żadne wody morskie ani sinuprety tego nie wyleczą ja problem z zatokami mam od co najmniej 5 lat i stosowałam prawie wszystko co było w aptece

Gość gość
dziękuje za odpowiedzi, posiadam w domu antybiotyk duomox czy ktoś go brał mając takie objawy jak ja?

Gość gość
hej, ja mam od 3 tygodni katar taki ze nos odetkany ale ciagle smarkam czystym sluzem, mialam zapalenie oczu przez to pomogly oklady i inchalacje z rumianku. lekarz polecil mi ta lampe z czerwonym swiatlem, ponoc pomaga.

Gość gość
jakie miałaś objawy tego zapalenia oczu?

Witam gość 30.03.2014, 10:30:09 opisane tu objawy mogą świadczyć o ostrym bądź przewlekłym zapaleniu zatok. W takiej sytuacji rekomenduję kontakt z laryngologiem. Lekarz przeprowadzi wywiad, zleci odpowiednie badania, które wskażą przyczynę dolegliwości. Pozdrawiam, Łukasz Narożny _____________ Dolnośląskie Centrum Laryngologii MEDICUS Rejestracja, tel.: 71 323 63 00 lub 71 353 00 30

Gość gość
Na takie bóle które miewam doraźnie zawsze pomaga mi Metafen zatoki - prócz zwalczenia samego bólu, udrażnia zatoki oraz działa przeciwzapalnie i leczy dzięki zawartości Pseudoefredyny.

Gość gość
metoda na wyleczenie zatokow olej sezamowy podgrzac z cukrem brazowym i startym imbirem. oklad przykladac do czola az bedzie zimny, potem znowu podgrzac i tak okolo 20 min. zabieg powtarzac 3-krotnie 3 razy w miesiacu.