Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje marudne i zrzedliwe dziecko wykonczy mnie

Polecane posty

Gość gość

ciagle jej cos nie pasuje. o kazda rzecz wyje. nie mam juz sil do niej. mowie tlumacze i jak do sciany. help. wykoncze sie.

Gość Cyganek
ach tam zaraz wykonczy jak ci sie udalo wychowac taka zrzede? :D

Gość gość
zrób to samo - wyj jak ona wyje i strzelaj fochy na każdego jej focha

Gość gość
A w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
nie mam pojecia. 6 lat ma a jest okropna.

Gość gość
Aaaa ja myślałam, że chodzi o niemowlę...dziecko ma 6 lat to Ty je tak wychowałaś, nikt inny..pretensje miej tylko i wyłącznie do siebie..

Gość gość
normlanie ja wychowuje. od malego jest taka. ze wszystko wymusza placzem. cos nie po jej mysli i ryk. dzis np. rano zobaczyla za oknem dzieci. zjadla sniadanie i poszla sie pobawic. kolega gdzies pojechal z mama. wrocila do domu i ryk ze tomek pojechal. i nie ma sie z kim bawic. ze jej sie nudzi. no dobra. to mowi idziemy na rolki, jak sie cieszyla. i co coc chwile marudzenie. ze jej sie niechce jezdzic. ze ja nogi bola. i co po 30 minutach wrocilysmy do domu. kary, nagrody nic nie daja. codzennie obiecuje ze niebedzie sie tak zachowywac a codzennie jest to samo. kary na bajki, na wyjscia na pwodorko na slodycze nic nie daja.

Gość gość
Nie zwracaj w ogóle uwagi na takie napady histerii, bo jej się nic złego nie dzieje..tylko coś ma ubzdurane..tylko to pomaga..nie krzycz na nią, nie tłumacz..jak wpadnie w histerę to ją zostaw..niech wali głową w ściane jak chce..sama sobie krzywdy nie zrobi

Gość megi473489374394
skoro wie ze płaczem i sznatazem moze wiele osiagnąc to znaczy ze ktos ja musial tego nauczyc po co spelniasz jej zachcianki, ma 6 lat jak jej sie nudzi to niech troche pomysli i cos wymysli 6-latki powinny byc kreatywne a nie tak wygodne

Gość gość
pewnie ze tak robie ze niezwracam na nia uwagi. teraz po histerii siedzi cucho. przed chwila tez byla mala akcja. w przedszkolu robili grzechotki z butelki. mala butelka i wsypywali cos do srodka ryz, groch. ona tez chce, ok. ale niechce za nic zrozumiec ze butelka jest mokra w srodku i napierw musi wyschnac by do niej wsypac.

Gość gość
o ja ma zrobic z nia> jak ja oduczyc?

Gość gość
pisałam ci wyżej - graj się z nią - rób to samo, w tym samym czasie - ona zaczyna wyć, ty zaczynasz razem z nią - duża już jest, powinno podziałać

Gość gość
tez nie dziala ten sposob.

Gość Tasmanska
Moja ma prawie 11 i to samo. O ile nie wyje to jej fochy i dąsy mnie wytrącają z równowagi Ostatnio kary,kary, kary, kary lapie lawinowo a i tak poprawy nie ma Az się prosi czasami w tylek trzepnąć ale resztkami sil się powtrzymuje

Gość gość
to moze trochę dyscypliny mój też tak próbował robić, ale bez pzresady, nienawidze wrzasków , to wyzwala we mnie normlanie agresję, mam jakąs nadwrażliwosć słuchową i zasze jak próbował coś wymusza płaczem, krzykiem, wrzaskiem, to twardo, ostro i stanowczo mówiłam swoje a potem wychodziłam lub jego wynosiłam do innego pomieszczenia, aby się uspokoił, a w tym czasei zajmowałam sie czymś innym na sytuację z butelką zareagowałabym tak samo - 'butelka jest mokra i można będzie jej użyć jak wyschnie, do widzenia' a swoja drogą mogłabyś zachecić ja do wymyślenia sposobu który sprawiłby ze szybciej wyschnie... ja lubie wymyślac kreatywne zagadki i zadania