Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka kuchenna

Jakie są Wasze ulubione potrawy? Co lubią Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość katarynka kuchenna

Ja w zasadzie najbardziej lubię kawę i lody :D Ale takie z maszyny - kupiłam 3 lata temu i teraz nie tykam kupnych lodów :) A tak poza tym to w sumie jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć. Ale co dziwne lubię gotować - choć ze zjedzeniem tego trudniej. Ale jeśli już mam podać ulubioną potrawę to chłodnik z botwinki z zielonym ogórkiem i rzodkiewką oraz szczypiorkiem. W drugiej kolejności zapiekane cukinie z mięsem lub łososiem. A ulubiona potrawa mojego dziecka to kasza manna i rosół z marchewką oraz nudle z warzywami. A mąż dałby się pokroić za kotlety mielone z cebulą :p Jada je jako jedyny w domu.

Gość gość
frytki. wszyscy je w domu uwielbiamy, ale takie jak robi moja mama :) niestety na ogół jak do niej jedziemy to wiozę jakiś obiad a ona woli bawić się z wnuki3m niż robić frytki.

Gość gość
U nas nie ma ulubionej potrawy, jest za to ulubiona przekąska - kabanosy włoskie z sokołowa. kosztuje to gowno prawie 60 zł za kg, a skład to jakaś porażka :O niby dużo mięsa bo 100g produktu powstało ze 183g mięsa, ale ile ma E dodatków i innych wzbogacaczy to głowa mała.

Gość gość
Pizza I fryty :P Syn uwielbia spaghetti bolonese I carbonara A I pop corn z masłem :P I rzodkiewki I cherry pomidorki.. Duzy ma rozstrzal :P

Gość gość
Naleśniki chyba najbardziej lubią, z dżemem lub cytryna i cukrem pudrem, klonowym syropem Ja to jadam zdrowe jedzenie, łosoś czy inna rybka zapiekana z warzywami Ryż Sałatki bez żadnych tam polepszaczy wszystko naturalne Nie kupuje jogurtów tylko naturalne sama robię Moje dzieci jadalyby same hamburgery kebaby frytki i pizzę gdzyby mogły :)))

Gość gość
lubię wszystko co smaczne :) a dzieci naleśniki, lody itp

Gość gośćtk
Ja od dzieciństwa uwielbiam placki ziemniaczane ze śmietaną i chyba już mi tak zostanie;) Mój mąż lubi ryby pieczone w folii zwłaszcza pstrągi. Mój syn ostatnio nie lubi obiadów i najchętniej by w ogóle z nich zrezygnował a jeżeli już to naleśniki lub pierogi na słodko. Poza tym oczywiście lody z maszyny (które przed chwilą zjedliśmy;) ), pizza ale taka z pizzerii a nie żadne gotowce ze sklepów

Gość gość
moja uwielbia czerwoną paprykę. mogłaby jeść tylko to. nie chce mięsa, pieczywa, kasz. ciągle pyta kiedy dostanie paprykę. resztę produktów je niechętnie, a jak zobaczy paprykę to oczy jej się świecą. Ja najbardziej lubię kartacze z mięsem a mój mąż uwielbia wręcz knedle ze śliwkami. Poza tym jest fanatycznym pożeraczem kiełków brokuła i roszpunki.

Gość gość
Ja też uwielbiam pizzę, ale taką domową, a nie gotowce z pizzerii :p Właśnie dziś mamy na obiad - pyyyychotka, mąż zrobił :) A mój syn też uwielbia ten chiński makaron, normalnie zajada wciągając jakby to był nie wiem jaki rarytas.

Gość gość
U nas w domu często jest pizza, kebab, hamburgery czy wrapy. I nie uważam aby to było niezdrowe. Bo co jest niezdrowego we własnoręcznie przygotowanych pełnoziarnistych bułkach, wołowinie, warzywach i jogurcie naturalnym? Co jest niezdrowego w odrobinie żółtego sera, domowym cieście drożdżowym, warzywach i mięsie? Co jest niezdrowego w kukurydzianym placku z nadzieniem z warzyw?

Gość gość
Młodsze owsianka z bananem i rosół z gołębia z makaronem lub ryżem, orzechy włoskie,oliwki, sałata, natka pietruszki, ser żółty, wodę do picia, maliny, jeżyny, borówki. Starsze frytki kotlet z piersi z kurczaka, jabłko z marchewką, banany, poziomki i truskawki, tymbark jabłko i mięta, serek twarogowy z czosnkiem, Snickersa. Ja uwielbiam sałatkę tradycyjną jarzynową, bigos i galaretkę z łapek :D czyli to co rzadko jadamy. Polubiłam kaszę gryczaną z warzywami a wręcz pokochałam, barszcz ukraiński, oliwki i ser żółty, pomidory w każdej postaci, chałwę i czekoladę, zieloną herbatę. Mąż czekoladę, schabowego smażonego na smalcu, grzanki francuskie, metkę tatarską i wszystkie wpółsurowe wędliny i kawę.

Gość gośćtk
O...też bardzo lubimy sałatkę jarzynową , ja w ogóle lubię sałatki robione na różne sposoby z różnymi dodatkami (zwłaszcza z jajkiem i tuńczykiem).

Gość pizzowa baba
no właśnie nie wiem co chcecie od pizzy. czemu tak wiele osób uważa że jest ona niezdrowa? przecież to żaden fast food. zrobienie dobrej pizzy biorąc pod uwagę czas oczekiwania na ciasto wynosi niejednokrotnie ponad dobę. to jakie to fast? raczej slow food.

Gość gość
pizza jest fast foodem jeśli kupujemy mrożoną, jak zrobimy w domu jest pełnowartościowym posiłkiem.

Gość pizzowa baba
No właśnie, a z tego co widzę to bardzo dużo osób obecnie robi pizzę w domu, a mimo to jak się gdzieś powie czy napisze, ze miało się na obiad pizze, a na drugi dzień wrapy to ludzie dziwnie patrzą lub na necie chamsko komentują...

Gość pizzowa baba
ja sałatek akurat nie lubię - wolę np rzodkiewkę ze śmietaną :) taka pamiątka dzieciństwa. a tak poza tym to po prostu gotowane warzywa bez dodatków żadnych sosów, majonezu itp. np mini marchewki na parze, brokuły czy fasolkę.

Gość gość
Ja kocham śledzie na wszystkie sposoby, moja 11 letnia córka tez. Po za tym pierogi,kapuśniak,bigos,barszcz czerwony..żurek.. Mąż robi rewelacyjną pizzę..no ale jest Wlochem więc ma to we krwi.

Gość gość
Mieso w kazdej postaci poza gotowanym (gotowane jedynie w zupie zjem), ryby pieczone i smazone (alee za to nienawidze sledzi w sietanie). Moje dziecko uwielbia pomidorowke i spagetti. A maz zje wszystko, byle syte bylo i duzo P

Gość gość
A co ma boedota lubic jak od malego zna tylko placki ziemniaczane,nalesniki i mielone

Gość gość
Tylko mielone, nawet roczny syn się nimi zajada, uwielbiamy mielone z mięska wieprzowego, mniam :)

Gość gość
mielone roczniakowi??? o kuzwa sam tlusta jestes pewnie dziecko zapasione juz.