Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem strasznie drętwa nieśmiała i poważna

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie umiem skupić na sobie uwagi towarzystwa, często łamie mi się głos, często wręcz nie wiem co powiedzieć, nie umiem odpowiadać ciętymi ripostami na złośliwości. W towarzystwie ludzi zawsze wychodzę na sztywną i nieciekawą, co mnie przygnębia...

Gość gość
Jak to zmienić?

Gość gość
Może ładna jesteś ? Może masz seksowną figurę typu klepsydra albo szczupła gruszka ? Może masz ładnie między udami ?

Gość gość
Nieśmiałość wynika ze strachu, obawy. Człowiek boi się tego, czego nie wie, nie rozumie. U mnie np. nieśmiałość zniknęła wraz z ukończonymi studiami. Pewność siebie pojawia się w momencie, w którym wiesz, czujesz, że masz nad kimś przewagę. Tak było u mnie.

Gość gość
Nieśmiałość znika jak już kogoś dobrze poznasz, wtedy i język się rozwiązuje :) za bardzo obawiasz się odtrącenia, wyjścia na nudą, sztywną i stąd ta twoja niepewność siebie, która tylko potęguje nieśmiałość. Może to głupio zabrzmi, ale mi na nieśmiałość pomogło znalezienie sobie dziewczyny, przy niej odżyłem, pokonałem kompleksy, wstyd i zyskałem zdecydowanie większą pewność siebie... jak widać seks ma magiczne działanie :) przynajmniej na mnie ;)