Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta Herbalife i złe samopoczucie

Polecane posty

Gość gość

Proszę o opinie tych którzy byli na tej diecie. Ja rozpoczęłam ją pełna wiary, stosuję od tygodnia i zamiast obiecanego przypływu energii mam jej totalny spadek. Oprócz tego odczuwam mdłości i totalny dół psychiczny. Czy ja jestem jakaś nietypowa czy to się zdarzało też innym, nie wiem. Czy to reakcja organizmu na początkową fazę diety. Nie wiem czy mam ją kontynuować czy przestać stosować. Ponadto doszło do tego że muszę się zmuszać do posiłków bo łaknienie mam nikłe.

Gość hordi

Podobno to tak na początku, bo skład Herbalife oczyszcza organizm. Ale tak mówią sprzedawcy i materiały promocyjne. Dla mnie to bezsens. Ja nie bardzo wiem, co tam ma co oczyszczać. To jest kupa składników odżywczych, witamin, minerałów, białka sojowego (nie dla każdego i nie wiadomo, czy nie GMO, bo tańsze), a nie jakieś tajemne zioła ajuwerdyjskie, czy od polskiej Szeptuchy (co by jeszcze miało sens). Jeśli nie odczuwasz głodu, to mniej jesz, jeśli mniej jesz, to się gorzej czujesz. Taki efekt uboczny odchudzania. Niezależnie od diety tak zawsze trochę będzie. Ja jak się odchudzam, to zaliczam zwyczajnie wszystkie syndromy depresji, takie skłonności. Łącznie z niewychodzeniem z domu i niemyciem się. Koszt wliczony. Kończę się odchudzać, wracam do siebie. Co jakiś czas się odchudzam i kiedyś musiałem zrzucić 20 kilo. Fatalne badania, itd. Pamiętam, że część tej drogi przeszedłem z Herbalife (z 3 miesiące), ale żona cały czas twierdzi, że był to zaledwie efekt psychologiczny, że jak już wydałem kasę na HL, to chciałem mieć czyste sumienie i podświadomie zmuszałem się do oszczędzania na jedzeniu. W związku z powyższym do dzisiaj nie potrafię dać Tobie klarownych odpowiedzi :D Teraz zaczynam się znowu odchudzać i kupiłem zestaw HL. Jeśli efekt psychologiczny na mnie działa, to też dobrze. A że może jestem zwykłym matołem, to w zasadzie nie ma tutaj znaczenia, jeśli znowu schudnę :D Ale muszę powiedzieć, że w Polsce to jest okropnie drogie. W USA to samo kosztuje tylko 30% naszej ceny i to po wliczeniu kosztów dostawy. W ogóle w Europie HL jest okrutnie drogi. Nie wiem czemu.