Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyc dziecko jezdzic na rowerze

Polecane posty

Gość gość

Moja corka za 3 miesiace konczy 6 lat i...jezdzi na rowerze, ale musi miec te dwa kolka dodatkowe doczepione. hcielismy jja uczyc w zeszlym roku, ale byl tylko ryk i panika, bo se boi, bo sie przewroci. Chcemy zaczac uczyc teraz, ale mala nadal nie chce probowac.

Gość gość
odczepic kolka i na kiju.

Gość gość
kup ochraniacze na łokcie i kolana

Gość gość
Kup nowy rowerek bez dodatkowych kółek. I tyle. Żadnych kijów! Mała niech najpierw sobie pcha ten rower jak na hulajnodze. Połapie o co chodzi z równowagą. Stary rower z kółeczkami wywalić!- po co mała ma się uczyć utrzymać równowagę, jak może iść na łatwiznę? Ma nowy rower, może sobie go pchać. Jak będzie gotowa, to wsiądzie i pojedzie.

Gość gość
gość wyżej dobrze radzi. i najlepiej niech pojedzie z wami na zakupy a siodełko opuść tak nisko by mogła obie stopy oprzeć na ziemi

Gość gość
Moja ma 5 i właśnie dziś odkrecilam kolka boczne, ale moje tez sie uczyła na 4 na płasko a jak juz nabrała pewności siebie to podniosłam kolka boczne o 10 cm tak ze nie dotykają ziemi ale miała komfort ze sa i jak ja przechyli to podepra i to jej bardzo pomogło.

Gość elciaczka
Spokojnie, nic na siłę. Moja córka też niedługo kończy 6 lat, a całkiem niedawno bała się jeździć na 4 kółkach. Powiem Ci co nam pomogło. To jest już duża i mądra dziewczynka, wytłumaczyłam jej, że w takim razie musi dostać dorosły rower, ze wszelkimi udogodnieniami i najładniejszy w okolicy :) Ona od razu poczuła się dumna, że będzie mieć "dorosły" rower, do tego taki jaki się jej podoba. Wybrała sobie akurat model miejski http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/dzieciece/kola-20/p,rower-julka-bialo-rozowy-12-2014-romet,261926.html , do tego jeszcze dokupiliśmy koszyczek na przód i trąbkę. Jak wsiadła na ten rower to pierwszego dnia jeździła z 3 godziny, oczywiście na 4 kółkach. Następnego dnia już chciała się uczyć na dwóch i nie minęły 2 tygodnie a już pędziła bez bocznych kółek.