Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wspieram glupoty

Kuzynka liczy na to, ze oddam jej rzeczy po dziecku

Polecane posty

Jestem w szoku normalnie. Moja kuzynka oznajmila wszystkim, ze rzeczy i wozek dostana od nas. Tylko nas jakos o tym nie poinformowala. Mloda ma 21 lat i zaszla w ciaze planowana, nie maja mieszkania (mieszkaja katem u jego rodzicow), nie ma ona pracy, on pracuje dorywczo. Jak sie jej moja siostra zapytala jak sobie poradza to sie zasmiala, ze zle nie bedzie, bo na poczatek my pomozemy oddajac rzeczy po naszym dziecku. Moja mama mowi zeby dac bo im sie nie przelewa i dla swietego spokoju, ale ja ani mysle. Na smietnik predzej chyba wystawie niz oddam ludziom bez rozumu.

Gość gość
I masz rację. Mogła się przynajmniej zapytać czy ewentualnie oddalabyś jej rzeczy po swoim dziecku. Skoro ciąża planowana a nie żadna wpadka to powinna być w stanie zapewnić dziecku jakieś podstawy a nie liczyć, że dostanie od kogoś. Rozumiem Cię bo co innego jakby zapytała a ona ma po prostu roszczeniową postawę. Olać takich !

Gość gość
Nie bądź chytruską. Pies ogrodnika. Sam nie zje a drugiemu też nie da.

Gość gość
Oby ktos tobie kiedys nie pomogl jak bedziesz w potrzebie. U nas zawsze sie sobie pomaga,czy ktos cos zrobi z glupoty czy przemyslanie a nie wyjdzie tak jak trzeba. No coz,ale jak na rodzine liczyc nie mozna to wspolczuje takiej rodziny.

po pierwsze to jestem zla ze tak mnie potraktowala jak sponsora ktorego nawet informowac nie trzeba. Dlatego napisalam ze predzej wyrzuce, ale prawda jest taka ze mam przyjaciolke w ciazy i wole jej dac.

Gość gość
Myślę, że kuzynka po prostu chce tanim kosztem wszystko ogarnąć i żerować na innych :D :D autorko nie przejmuj się tekstami w stylu pies ogrodnika itp. Skoro ciąża planowana to dobrze wiedziała co robi :D A może Ty np. chciałaś sprzedać te rzeczy i za pieniądze kupić coś innego dla swojego dziecka.

Gość gość
Dopóki kuzynka jeszcze z Tobą nie rozmawiała na ten temat, to szybko oddaj wszystko przyjaciółce za normalne 5 zł, a kuzynce powiedz, że nie wiedziałaś, że ona chce od Ciebie kupić i już wszystko sprzedałaś. ;)

Gość gość
skoro masz przyjaciółkę w ciąży to zrób tak. jak przyjdzie co do czego to powiedz na forum rodzinnym ze szkoda, ze cię kuzynka nie poinformowała że potrzebuje bo obiecałaś już koleżance, ale postarasz się i może uda ci się podzielić jakoś te rzeczy. nie wyjdziesz na wredną ząłze a i nosa trochę kuzynce utrzesz.

Gość gość
Nigdy nie byłam w takiej syt, ale widzę, że jest nowa "moda" na wymuszanie ciuszków po dzieciach ... Przecież może planujecie kolejne dziecko i co ? Masz wydać bezrozumnej kuzynce, a sama kupować nowe ?? :P

Gość miałam całkiem
podobną sytuację. Moja mała wyrosła z ubranek i nagle zjawiła się kuzynka , z którą nigdy nawet nie zamieniłam słowa ! Od razu wyczułam o co jej chodzi, okazało się, że jest w ciąży. Próbowała brać mnie na litosć, że nie będzie miała w co dziecko ubrać, że ona i jej narzeczony nie pracują, że jak to jej nie pomogę haha.. A ja bez owijania w bawełnę powiedziałam NIE ! Trzeba krótko z takimi,bo se nauczą i wejdą wam na głowę