Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka 3lata boi sie jazdy na rowerze z bocznymi kolami

Polecane posty

Gość gość

jak miala 2 lata to smigala na biegowym.... teraz kupilismy 12 cali, mloda panicznie sie boi, mimo tego ze sa boczne kółka, nie potrafi krecic" pedałami ....codziennie cwiczymy, niechcemy jej zniechecic(ma 3 lata). W ile czasu wasze dzieci nauczyly sie pedalowania....

Gość gość
Masz głupie dziecko i nic na to nie poradzisz, musisz przeczekać. Normalne dziec***edałują nim się siedzieć nauczą. Trzeba było dłużej cycem karmić.

Gość gość
no akurat zawistna kobieto nie trafiłas- bo "cycem" nie karmiłam i głupiego dziecka nie mam a wręcz przeciwnie w porównaniu do rówieśników jest intelektualnie bardziej rozwinięta.

Gość mateczka z cysiem i dzidzim
niemożliwe, cycuch to podstawa! i jurz

Gość nofffa
Moja miała 5 i się bała :) Nie wiem skąd to się bierze. Moje dziecko akurat jest bardzo mądre, ale wielu rzeczy się boi, np. robaków czy krwi. No i roweru też się bało. Ale kupiłam jej nowy, większy rower. Ładniejszy, z bagażnikiem, dokupiłam wstążeczki itd : http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/dzieciece/kola-20/p,rower-julka-bialo-rozowy-12-2014-romet,261926.html . Ten wygląd ją skusił jednak do pedałowania i radości z jazdy rowerem. Skoro Twoja córka ma 3 latka to musisz jej oczywiście kupić mniejszy rower, ale też pomyśl o tym by wyglądał bardzo atrakcyjnie. A najlepiej jak wybierze go Twoja córka. W moim przypadku to pomogło.

Gość gość
to niech jeździ na biegowym czemu już nie może? na pedałowanie ma czas po 4 roku życia - zresztą tak się zaleca bo wczesniej za bardzo obciaża to dziecku stawy - teraz mu nic nie będzie ale kiedyś w życiu to wyjdzie

Gość gość
tak wybrala sobie sama , najmniejszy 12 cali koła, bialo fioletowy, z kwiatkami, fredzelkami kolorowymi przy kierownicy, z koszyczkiem .... narazie wsiada, oglada, dzwoni dzwonkiem, poczekam, niebede zmuszac, bo sie zrazi. Przestalam sie sugerowac opiniami innych, ze 3 latki juz na dwoch pomykaja... owszem sa takie dzieci i takie jak corka

Gość gość
na biegowym jezdzi caly czas.... ale sama chciala juz taki z bocznym kolkami....a jak przyszlo co do czego, to tak jak wyzej pisalam

Gość gość
ta wszystkie te wasze bekarty sa inteligentniejsze jeden od drugiego :D

Gość gość
Moja też nie chciała jeździć na 12calowym rowerku i okazało się, że jest poprostu niewygodny - bardzo ciężko się pedałuje. Jak miała niecałe 4lata kupiliśmy jej już większy 16calowy i po pół roku śmigała już bez bocznych kółek.

Gość gość
Moja córka nauczyła się jeździć na takim właśnie rowerze, gdy miała niecałe trzy lata. Na początku próbowała i zraziła się, potem po obejrzeniu programu z dziećmi na rowerach postanowiła spróbować ponownie i wyszło jej od razu. Ale też faktem jest że przy każdy podejściu szłam za nią w kucki pomagając pracować nogami, żeby zrozumiała o co chodzi i poprawiałam gdy hamowała hamulcem w pedałach.