Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5.5 miesięczne dziecko może już w spacerówce

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Moze na pollezaco.

Gość gość
Moja córka jak skończyła 4 miesiące jeździ w spacerówce.

Gość gość
I jak długo może spacerować tak na półleżąco

Gość gość
Tak dlugo ile wam sie zechce. My bardzo duzo spedzalismy czasu na spacerach,synek spal w niej,ale wtedy rozkladalam na plasko.

Gość gość
Up

Gość gość
ja tez jezdze od 5 m w spacerówce, a jak mały sie buntuje to go podnosze i prawie siedzi,wszystko widzi zadowolony

Gość gość
JA przesadziłam dziecko do spacerówki jak miało prawie 6 miesięcy, ALE moje dziecko już wtedy siedziało (oczywiście posadzone). Dziecko jeździło na siedząco (siedziało mając plecy proste, nie opierało się o oparcie!), albo na leżąco-jeśli spało. Spacerówki na początku używałam na działce, gdyż było gorąco, tam spędzałam większą część dnia, a wiadomo dziecku lepiej było spać w spacerówce niż w gondoli, gdzie nie było przewiewu powietrza. Natomiast na początku -jakieś 2-3 tygodnie- gdy jechałam do miasta autobusem gdzieś, to wolałam gondolą, ale potem już gondolę odstawiłam. Więc ja nigdy w wózku nie woziłąm dziecka na półleżąco, czy z jakimiś poduszkami itp. siedział sam, to siedział.. gdy się oparł był to dla mnie znak, że jest zmęczony i od razu kładłam go na płasko. Ale moje dziecko bardzo szybko w pozycji siedzącej wytrzymywało dłuższy czas.

Gość gość
14.09 ale co z tego ,ze siedzialo co to sie ma do spacerowki.Ja w spacerowce wozilam od 3 m na plasko .Pytanie brzmialo czy mozna wozic w spacerowce. Jasne ,ze mozna .Jak jest na plasko to co za roznica gdzie wozic.

Gość gość
Moje nawet na plasko nie moglo :) mial refluks i nie wyobrazam sobie by katowac go w pozycji lezacej az do 9 miesiaca bo wtedy dopiero siedzial. A nawet w pozycji lezacej sam unosil sie do przodu bo lezac go palilo w przelyku,wec chyba bylabym sadystka rozkladajac mu na plasko. Tak wiec moj od 4 miesiaca jezdzil w spacerowce na pollezaco.

Gość gość
No ale ja uważam, że nie powinno się wozić w spacerówce dziecka, które nie siedzi! Prawie żadna spacerówka nie rozkłada się na płasko- przyjrzyjcie się dobrze.. to jest PRAWIE na płasko, ale to nei jest równo.Tak się pisze- rozkładana na płasko, ale jednak to tak nie jest.. niewielka różnica występuje. Poza tym.. maluchowi ma być wygodnie! A wygodę leżenia ma tylko w gondoli. Zresztą.. po co od razu spacerówka.. jeśli ktoś musi dziecko wozić na półleżąco to przecież w większosć gondoi ma regulowane oparcie i możne je podnieść. Nie widzę sensu wożenia takich małych dzieci w spacerówce.

Gość gość
Moje dwie koleżanki długo woziły dzieci w gondoli- do ok 8-9 miesiąca.