Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda_00_

studia po angielsku na uczelni Vistula

Polecane posty

Gość Magda_00_

Hejka, studiuje ktoś z was może na uczelni Vistula? Ja myślę przede wszystkim nad ekonomią po angielsku. Czy ciężko się tak studiuje? Pytam się, bo słyszałam, że sama ekonomia jest dość trudna, a dodatkowo jeszcze po angielsku. Jak w ogóle jest na tej uczelni? Polecacie?

Gość gość
I tak język cie nie ominie, a w ekonomii i kwestiach zagadnień biznesowych stosuje się kalkę językową z anglika, więc siłą rzeczy wyszłaby ci taka opcja na dobre. :) A w razie czego, możesz też studiować po polsku. Ja mam tam znajomą i wiem, że zajęcia po właśnie po polsku. Może zobacz, czy po prostu czujesz się na siłach z anglika, jak tak, to bym brała.

Gość gość
jeśli chcesz poznać dużo Turkow to polecam tam studiować :O

Gość kolek
Fajna atmosfera i ludzie praktycznie z całego świata to plusy. Co do języka to zależy, czy jest Ci to potrzebne. Ja myślę, że warto w wielu ofertach pracy się przwija angileski.

Gość Wera_00_
Ja tam studiuję już rok, teraz będę miała trzeci semestr. Atmosfera jest bardzo dobra, szczególnie plusem jest, że na moim kierunku jest sporo obcokrajowców, więc szybko można podszlifować język. Do tego stawiają tam na praktykę, jest sporo ćwiczeń.

Gość The Wise Dude
nie wiem jak wykłady po angielsku ale ja studiuje tam informatykę, i jestem bardzo zadowolony

Gość gość
Warto studiować w jęz. angielskim, bo oprócz wymienionych już przez was różnej maści korzyści odpada dodatkowe "latanie" po kursach, czyli oszczędność czasu i pieniędzy "czysta ekonomia" jak to si mówi