Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wzdęcia, nie mogę pozbyć się gazów

Polecane posty

Gość gość

Witam, od wczoraj mam wzdęty brzuch, pobolewa mnie i nie mogę puścić bąka.. czuję ze zaraz "wybuchnę" ale gdzieś się to rozchodzi i nic z tego.. kupiłam sobie espumisan w kropelkach i ulgix wzdęcia ale nie pomaga :/ znaci jekieś sposoby by się z tym uporać ?

Gość gość
ma ktoś podobny problem i pomoże ?

Myślę, że to może być objaw zaburzenia pracy jelit lub obecnosc***asożytów. Mi pani z apteki poleciła boldoverę (jakoś tak). Dwie tabletki wspomagają trawienie, więcej (np. 4 przed snem) dają delikatny efekt wypróżnienia. Na pewno Ci będzie lżej. Na razie staraj sie unikać potraw wzdymających- poszukaj na necie jakie to są. Pij wodę.

Gość gość
może to zwykłe zatwardzenie i związane z nim gazy spróbuj zrobić dużą kupę, po niej powinnaś się udrożnić gazowo

Gość gość
dziękuję za odpowiedz, po pracy wybiorę się do apteki po coś nowego bo bardzo to jest dokuczliwe ;/

Gość gość
Polecam porzadny napar z rumianku a nie apteke.Pij systematycznie rumianek,a bedzie efekt lepszy niz p srodkach farmakologicznych,ktore rozleniwiwja jelita.Nie zaszkodzi tez wywar z ostropestu,ktory naturalnie pomaga watrobie.powodzenia