Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często chodzić z niemowlakiem do pediatry?

Polecane posty

Gość gość

hej, jestem mamą po raz pierwszy więc pytanie może się wydać co poniektórym idiotyczne ale jeżeli nie ma potrzeby to nie chcę z dzieckiem latać do siedliska wirusów i bakterii. byłam z małą na kontroli pediatrycznej 4 tyg po urodzeniu (5.03). pani powiedziała żebym przyszła za dwa tyg na szczepienie (20.03). i w tym tyg mijają dwa tyg od tego szczepienia. czyli dziecko był badane i mierzone dwa tyg temu (20.03). biorąc pod uwagę, że teoretycznie konsultacje powinna mieć co miesiąc to powinnam iść w tym tyg do lekarza (3.04) z nią czy nie ma sensu i poczekać do następnych szczepień, które od dziś licząc będą za kolejne 4 tyg ?

Gość gość
zapomniałam dodać, że małej nic nie dolega. żadnego kataru, kaszlu czy gorączki :) (dzieki Bogu :) )

Gość gość
???

Gość gość
co miesiąc na konsultacje? ja chodze tylko na szczepienia

Gość gość
jak dziecko jest zdrowe nie chodzi się do lekarza.

Gość gość
chodzi się tylko na wizyty ze szczepieniem, no chyba że wypadnie jakaś inna tylko na ważenie i mierzenie, ale zawsze po wizycie pediatra mówi kiedy mniej więcej ma być następna wizyta

Gość pola665
Pamiętaj, że w razie wątpliwości zawsze możesz zadać pytanie do pediatry na stronie hartujmisie.pl

Gość gość
Najlepiej poproś o pierwszą wizytę tego dnia kiedy masz wizytę. W ten sposób nie unikniesz czyichś kasłających syfków, ale zmniejszych ich styczność. Im dłużej siedziesz w poczekalni tym dłużej siedzisz w siedlisku zakatarzonych itp. Możesz też dziecku lekko okryć do okoła twarz i siadać z dala od innych "chorych". Umyj ręce zanim dotkniesz dziecko.