Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie mlekiem matki z butelki

Polecane posty

Gość gość

Mam miesiecznego synka i karmię piersią. Wiem, że w tym miesiącu parę razy będę chciała wyjść na kilka godzin i zostawić go pod opieką taty albo babci. Chcę wypożyczyć laktator i dać butelkę z moim mlekiem. Boję się paru rzeczy jednak, czy np. nie zacznie domagać się butelki i przestanie ssać pierś albo czy przeciwnie, nie będzie dał się nakarmić komuś innemu. I jeszcze butelki: mam zestaw dla niemowląt od pierwszego miesiąca z różnymi smoczkami, ale nie są one specjalne do dzieci karmionych piersią. Są tu mamy, które też tak robiły? Jak to wygląda, macie jakieś rady?

Gość camelbak
Ja mam butelke medela calma - nie zaburza odruchu ssania z piersi. poczytaj o tej butelce.

Gość gość
a ma ktoś doświadczenie z zwykłymi butelkami?

Gość gość
o medela calma poczytałam i wcześniej słyszałam, wydaje się być dobrym rozwiązaniem, ale może nie jest konieczna?

Gość gość
Odciągałam przez pół roku i karmiłam albo Lovi albo Avent Natural. Dziecko piło z piersi i z butelki. Nadal karmię piersią (ale już nie odciągam). Ale w butli dostaje czasem mm. I za każdym razem ma apetyt. Wiem, że wiele dzieci odrzuca cycka po smoczku. U nas to nie wystąpiło.

Gość camelbak
wiem tylko, ze do ukonczenia 3 mies. nie powinno podawac sie smoczkow ani butelek, chyba, ze baaaardzo sporadycznie (butelke).

Gość gość
Na początku karmiłam piersią ale gdy zaczęłam korzystać z laktatora całkowicie się na niego przerzuciłam :) Mały wisiał ciągle na piersi, a gdy zaczęłam odciągać karmienie bardziej się unormowało. Ściągałam z obydwu na raz - zaoszczędziłam czasu, i nie "kapało" mi gdy mały jadł z jednej...nic się nie marnowało :D Super sprawdziło się na na dłuższe wycieczki, Szybko odciągnęłam pokarm i nie musiałam z cycem na wierzchu siedzieć i dzieckiem :) Dodatkowo bardzo bolały mnie sutki gdy mały ciągnął i zawsze pierwsze minuty były dla mnie bolesne a z laktatorem rozwiązał się problem :)

Gość gość
może zostane wyzwana od wyrodnych matek, ale smoczka uzywam i z jedzeniem jest ok. Wieczorami bez smoczka nie dałoby rady, bo strasznie silnie chce ssać, domaga się piersi co godzinę od 19 do 22, ale coraz bardziej się denerwuje, bo już jest najedzony. Nie chce przełykać, ulewa mu się, odstawiony od piersi wpada w wielki płacz. Jeśli go poprzytulam, pośpiewam i dam mu smoczka usypia na 5 godzin w nocy. Więc jeśli ze smoczkiem jest ok, z butelką też powinno chyba.

Gość gość
pierwsze dziecko odrzuciło pierś, bo podałam butelkę już po 1 miesiącu życia i dostawało regularnie codziennie, więc drugiemu dziecku nie dałam butelki aż do momentu kiedy poszłam do pracy po macierzyńskim ale on jej nie chciał. Przemęczyliśmy się miesiąc w tym czasie nauczył się pięknie zajadać stałe posiłki i wracałam z pracy była mama i było mleko. Przy drugim dziecku miałam Avent Natural.

Gość gość
do gościa z 12.08: mam podobnie właśnie : )

Gość gość
Ok, kupię avent natural a tamte butelki poczekają na inne posiłki.

Gość gość
ja miałam wyjścia - zostawiałam swoje mleko i pił z tommee tippee...a do piersi zawsze z ochotą - wiadomo, że lepsza!

Gość gość
jak mialam wychodne mala dostawala z nuka mleko potem z babydream

Gość Wuszka
Ja do ściągania pokarmu i karmienia dziecka z butelki używam laktatora lovi prolactis, jest to laktator elektryczny ale można korzystać z niego w wersji ręcznej. Laktator jest solidnie wykonany i łatwy w obsłudze. W zestawie znajduje się: butelka (150 ml), wkładki laktacyjne oraz poradnik o karmieniu piersią. Duże plusy za dwufazyjność laktatora, długi przewód do podłączenia do prądu, możliwość pracy urządzenia na bateriach. Duży wyświetlacza pozwala kontrolować czas ściągania, istnienie możliwość ustawienia sprzętu wg własnych potrzeb.

Gość adriannaW
ja karmiłam z piersi i butelki moim mlekiem. Polecam butelki LOVI medical +. Dziecko nie oduczyło się ssania piersi. Mogłam karmić naprzemiennie :) Dla mnie bomba. :)