Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serdelkaaa

Etui na książeczke zdrowia dziecka

Polecane posty

Gość serdelkaaa

Witam dziewczyny chciałabym żebyście mi doradziły jakieś praktyczne etui takie które nie będzie się brodziło szybko, żeby książeczka się nie niszczyła i żeby nie było drogie kupujecie w ogóle takie coś? jak tak to jakie macie?

Gość serdelkaaa
no tak ale teczka mi sie nie mieści do torby teraz mam np okładkę zwykła od zeszytu ale jest za duza na ta książeczkę i już mi się rogi w torbie pozaginały :-( a przecież ona ma służyć dziecku do 18 nie długo będzie wstyd wyjąc w przychodni

książeczka zdrowia Ci się mieści ale teczka już nie? to jest ten sam rozmiar...

Gość serdelkaaa
Sory pomylilam z a4 :-) pomysle nad tym rozwiazaniem :-)a może ktos mi jeszcze doradzi?

Gość gość
idz do sklepu i kup plastikowa. ja taka mialam i zyje. boshh niedlugo to ludzie beda pytac jaki papier do d**y polecacie..

Gość gość
matko ale masz problem ja kupiłam zwykła okładkę na zeszyt i pasuje idealnie juz 2 lata jest i nic mi sie nie zagielo ani nic ale zalerzy jak kto dba o rzeczy jaka ty masz ta okładkę chyba za duza ?

Gość serdelkaaa
dzieki za odp ale czy tak trodno bez jadu dac komus rade? to zwykle pytanie o wazna rzecz dla mnie poniewaz cenie sobie estetyczny wyglad ksiazeczki swojego dziecka i nie chce sie pozniej za nia wstydzic od tego jest chyba forum zeby pytac prawda? chyba ze ja sie pomylilam

Gość serdelkaaa
jest za duza mam zwykla okladke na zeszyt a5 rodzilam rok temu moze teraz sa ksiazeczki innego formatu

Gość gość
to oddaj do introligatora i niech ci oprawi. i nie dziw sie ze ludzi ten temat bawi bo spoleczenstwo robi z siebie coraz wiekszych nieudaczników i z byle gównem leci na forum. idz do ksiegarni,tam maja okladki albo w papierniczym,babka ci doradzi i tyle. do tego nie trzeba tworzyc tematu

Gość serdelkaaa
wiecie co az sie czlowiekowi odechciewa wchodzic na forum i pytac o cokolwiek bo zaraz od nieudacznikow nawyzywaja masakra jakas zadalam zwykle kulturalne pytanie i prosze eh widzialam juz przykladowe gotowe etui na allegro przed chwila moze ktos takie ma i napisze jak sie to sprawuje w uzytkowaniu nie jakies wydziwnione cudo tylko najzwyklejsze o cos takiego: http://allegro.pl/etui-okladka-na-ksiazeczke-zdrowia-dziecka-i4082461361.html

Gość serdelkaaa
ja mieszkam w malej miejscowosci i takich uslug jak introligator u nas nie ma no niestety moje panie nie kazdy mieszka w wielkim miescie a na te chwile z niespelna rocznym dzieckiem trodno mi sie poruszac gdzies dalej bez prawa jazdy

Gość serdelkaaa
i tez nie rozumiem co jest w tym zabawnego ze jedna matka poradzi cos drugiej ze swoich sprawdzonych źródeł no nie wiem

Gość gość
Sprawdzone źródło odnośnie okładki :D o buty danej firmy za 300 zł to sie mozna pytac, ale o ksiazeczke za 5 zł? dobierac i dywagowac? a idz kobieto do sklepu i kup. zetrze sie to kupisz nowa. jezu,wielka filozofia

Gość gość
ja rodziłam 2 lata temu i książeczkę mam na wielkosc zeszytu szkolnego chyba to jest format A5 jest niebieska z takim dzidziusiem co lezy i mama i okładkę kupiłam w papierniczym a ty jakiej wielkości masz książeczkę?

Rodzilam ponad 4 lata temu i nie wiem czy wtedy wydawano inne formatowo ksiązeczki, ale etui kupilam normalnie w sklepie papierniczym. Bardzo solidne z napisanem :Ksiązeczka Zdrowia Dziecka i rysunkiem- bobasa na okładce

Gość serdelkaaa
wybacz jak dla mnie wielka bo moze nie spelniac odpowiednio swojej roli moze nie byc usztywniana szybko sie zniszczyc itd jak widzisz ktos z perspektywy czasu jezeli taka ma moglby mi doradzic bo nie mam zamiaru co i rusz wydawac na kolejna taka sama

Gość gość
ksiazeczki sa roznej wielkosci madralinskie jedna babka ma ksiazeczke swojego dziecka 7 rok i wyglada tragicznie pomięta wybrudzona powyginane kartki masakra tak mamusia dba o rzeczy dziecka...

Gość gość
ja kupiłam taka twardsza okładkę, końce gdzie się wkłada okładkę książeczki/zeszytu jest koloru niebieskiego takie plastikowe najtańsze do niczego sie nie nadaja bo sie niszcza szybko

Gość serdelkaaa
moja jest mniejsza niz a5 zmierzylam linijka zeby nie bylo 14cm szerokosci (niecale) i 20 cm dlugosci takze jest widocznie mniejsza od mojej okladki a zeszyty maja 15 cm szerokosci i ponad 20cm dlugosci takze no zagina mi sie w torbie

Gość serdelkaaa
no wlasnie ja tez bym chciala usztywniona jakas a masz moze jakis link do podobnej jak ty masz?

Gość gość
mam zwykła okładkę na zeszyt.Książeczkę noszę dodatkowo w usztywniane teczce Hippa.

Gość serdelkaaa
dzieki za odp teraz mam wlasnie taka z kolorowym brzegiem jest za duza eh dzia za rady bede tu jeszcze zagladac moze ktos poleci cos innego pomysl z teczka usztywniana tez nie jest zly wszystko lepsze od zniszczenia chyba sie w taka rowniez zaopatrze :P

Gość serdelkaaa
ok fajna teczka:P mam nadzieje ze uda mi sie taka kupic jak nie to wezme przez neta :P