Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrześniówkaa

Problem w ciązy :( prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość Wrześniówkaa

Witajcie. W czwartek 27.03 minął mi 17 tydzień ciąży. Niestety od soboty męczy mnie ból gardła ,głowy i gorączka. obecnie mam 38 stopni. Bardzo się martwię czy to nie zaszkodzi mojej kruszynce smutas.gif z jaką temperaturą powinnam jechać do szpitala? Bo z innych forum wyczytałam że z temperatura powyżej 38 st zagraża ciąży smutas.gif niestety nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza :/ (na ostatniej wizycie wspomniał że wybiera się na urlop). Proszę o pomoc smutas.gif

Gość gość
Jezeli to tylko bol gardla (nie angina) to paracetamol, vic vapou rub,mleko z miodem, kanapki z czosnkiem, herbata z cytryna, miazsz z eukaliptusa, i woda morska do nosa, mieszkam za granoca i Tu anytbiotyku praktycznie sie nie stosuje, no chyba ze wlasnie angina..

Gość gość
Spokojnie, nie panikuj. Bierz się za leczenie domowymi sposobami i będzie wszystko w porządku. Ja sobie robiłam zimne okłady, to na mnie jakoś lepiej działało niż wszystko inne. Na gardło kupowałam hallsy albo jakieś inne takie "cukierkowe" specyfiki i też pomagało, na katar inhalacja z majeranku i jakoś udało się zwalczyć.

Gość gość
stosuje te domowe sposoby i nic;( temperatura dalej w miejscu :(

Gość gość
Od soboty stosuje sposoby babci na takie dolegliwości ;( herbatki , syrop z cebuli , okłady też niestety nic nie dają. a temperatura w miejscu.

Gość gość
cukierki z szauwi na gardlo pomoga

Gość gość
to nie wiem co Ci poradzić :( u mnie okłady działały odrazu i najlepiej :(

Gość gość
gorące mleko z 3 ząbkami czosnku ale trzeba wypić to wszystko do dna i ten czosnek również zjeść ktory w tym mleku pływa. Do tego zapiś herbatą z miodem i cytryną. Mleko 3xdziennie i ta herbata tak samo, pić na przemian. Gardło płukać solą kuchenną co 2-3 godziny.

Gość gość
wysoka temperatura w ciazy moze byc bardzo niebezpieczna ,wywoałac oze skurcze macicy,odejscie wód podowych i w rezultacie poronienie,jestem tego smutnym przykladem wiec idz jak najpredzej do innego lekarza! jesli to angina musisz wziac antybiotyk

Gość gość
a do tego, jak weźmiesz 2 tabletki paracetamolu to ci nic nie będzie. Ja całą ciąże przejechałam na paracetamolu bo misłsm potworne bóle najpierw jajnika (torbiel), potem rwa kulszowa nie do zniesienia. Brałam po jednej tabletce 2-3 razy dziennie (nie co dziennie ale często) i przechodziło. 2 przeziębienia też zaliczyłam w tym raz musiałam mieć antybiotyk bo gorączka dochodziła do 39 stopni a paracetamol już nie działał.

Gość gość
A ja bym poszla do internisty. Niektóre leki mozna brac w ciazy a jesli od soboty siw nie poprawia to moze lepiej zeby cie lekarz zobaczyl.

Gość gość
Nie stosuj żadnych durnych domowych sposobów bo tym prędzej zaszkodzisz dziecku niż normalnymi lekami. Już ja taka mądra byłam bo naczytałam się właśnie tutaj takich pierdół jak mleko z miodem, masłęm i czosnkiem, przeklęta woda morska i inhalacje z soli fizjologicznej- załatwiłam się tak, ze przez smarkanie nosa i kaszelodkleiła mi się kosmówka i omal dziecka nie straciłam! Ordynator mnie opieprzył, że nie wiem i powiedział, ze głupi otrivin mniej by nie zaszkodził (bo przecież nie pije sie go litrami) a smarkaniem dziecku krzywdę zrobiłam. Idź do lekarza rodzinnego, powiedz, że jesteś w ciąży i Ci zapisze leki.

Gość gość
to gość 13.21 na temperature jedynie zastosuj sobie domowy sposób, który naprawdę działa (choć do dziś nie wiem jak...). Weź grube skarpetki, ukrój 2 grube plastry cytryny, wsadź te plastry w skarpety tak, żeby były pod spodem (dotykały podeszwy stopy). 20 minut- 30 minut i po gorączce. Kiedyś wypróbowałam ten sposób z desperacji i byłam pewna, ze nie zadziała. w 20 minut zbiłam córce temperature z 40st do 38,4 ;)

Gość gość
miało być 13:12 Boże czas normalnie wyprzedzam :D

Gość gość
autorko z bólem gardła do ginekologa chciałaś? no litości - idziesz do internisty który zobaczy czy to wirus czy bakteria i on wie co możesz a co nie zażywać