Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kameromanka

jaki aparat fot wybrac do ladnych zdjec

Polecane posty

Gość kameromanka

chce kupic aparat fotograficzny. juz kilka razy do tego podchodzilam, ale ciagle nie wiem co wybrac. chce miec ladne zdjecia, moge wydac troche wiecej. po prostu jak patrze na zdjecia ze zwyklych aparatow i z profesjonalnych to az nie moge. poradzcie co wybrac. cel jeden - ladne zdjecia

Gość madgggoomer
ja mam aparat NIKON Coolpix P500, dałam za niego 1300 zł 2 lata temu, więc teraz jest tańszy. Bardzo łądne, wyraźne robi zdjęcia ale trzeba pamiętać, że jak chcesz ekstra foty w słabym świetle to raczej taki nie wystarczy

Gość kameromanka
dziekuje, poczytam o nim kolezanka ma Nikon d90 i zdjecia sa piekne. jest dosc drogi, ale widzac jakos zdjec chyba moge wydac tyle kasy, w koncu to jest na lata, a zdjecia sa fajna pamiatka ostatnio robie zdjecia jedynie telefonem, wczesniej mialam Nikona zwyklego kompaktowego wiec za bardzo wprawy nie mam z aparatami ale podobno mozna sobie dac rade

Gość kameromanka
ktos jeszcze moze cos doradzic?

Gość gość
no to zupelnie spoko no takie zycie jest ale i fajnie moze byc! :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
lustrzanka tylko do ladnych zdjec Canon tez dobry i tanszy obiektywy tez duzo tansze jak do Nikona choc ja od lat pracuje na Nikonie i jest OK jesli mialbybyc tanszy to proponuje D60 mozesz smialo kupic uzywany

Gość kameromanka
do gosc 14:25 wlasnie sprawdzilam i d60 jest ok 4 razy tanszy niz d90. od razu kupilabym nowy (jesli znajde w sklepie). rzeczywiscie jest dobry? ja po prostu nie moge patrzec na zdjecia zrobione ze zwyklego kompaktowego aparatu lub telefonu. nigdy lustrzanki w reku nie mialam ;)

Gość gość
jest dobry bedziesz zadowolona jeszcze lepszym wyjsciem jest D50 ten ma wbudowany silnik autofocusa co umozliwia wiekszy wybor obiektywow poza D50 to juz lecisz w gore D200 D300 te juz sa drozsze

Gość gość
wybacz mi, ale jestem kompletnie zielona w tych sprawach :P co masz na mysli - umozliwia wiekszy wybor obiektywow? czy z d60 lub d50 zdjecia beda wygladaly w miare profesjonalnie? pamietam kiedys kolezanka miala Samsunga, takiego pomiedzy kompaktem, a profesjonalnym aparatem, taki aparat w sredniej cenie i zdjecia byly takie sobie...

Gość gość
te aparaty sa juz lustrzankami polprofesjonalnymi zdjecia to nie tylko sam aparat umiejetnosc kadrowania uchwycenia momentu chwili czy technika ktorej uczysz sie caly czas na poczatku moze byc zniechecenie bo okaze sie ze zdjecia nie wychodza takie jakie bysmy chcieli ale tak jak pisalam - to kwestia wprawy oraz zapoznania sie z podstawami fotografii a pozniej jej obrobki bo ta rowniez spelnia istotna role co do wbudowanego autofocusa Silnik nie wpływa na jakość zdjęcia, ale jego brak jednoczesnie w body i w obiektywie to ustawianie ostrości ręcznie. Odnośnie obiektywów to jeśli aparat ma silnik, to możesz kupować tansze obiektywy. Poczytaj w necie jest info w tym temacie D 80 tez ma juz silnik

Gość kameromanka
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz wiesz co najbardziej mnie w zdjeciach moich denerwuje. twarze, dziwny kolor, polysk. gdy widzialam zdjecia z profesjonalnego aparatu, zrobione przez nie profesjonaliste wszystko bylo zupelnie inne, duzo ladniejsze, twarze nie byly swiecace, nie byly czerwone itd. wiem, ze umiejetnosci tez sie licza, sam sprzet to nie wszystko :) odpowiedzmi prosze jeszcze odnosnie obiektywow. jesli kupie aparat to wszystko tam juz jest? na poczatku nie bede nawet wiedziala co innego moglabym dokupic, zmienic.. chce miec aparat szybko do robienia fajnych zdjec

Gość gość
nowe body kupujesz bez niczego karte musisz dokupic obiektywy- zalezy co chcesz fotografowac do czego maja sluzyc polecam grip bardzo przydatny torba oczywiscie :) jakbys kupila uzywany sprzet to czesto sprzedaje ktos z jakims obiektywem karta a nawet torba wazny jest przebieg uzywanego sprzetu ilosc wykonanych zdjec ktory z reszta mozna sprawdzic specjalnym programem

Gość kameromanka
ja wole kupic nowy aparat. karta, grip i torba to wiadomo. ale obiektyw musze kupic osobno? nie bardzo rozumiem o czym mowisz sorki

Gość gość
nie ktore aparaty sprzedawane sa z dodatkowym obiektywem a nie ktore samo body obiektywy dokupujesz sama

Gość jagoooda6
Też poszukiwałam ostatnio niedrogiego a fajnego aparatu. W końcu zbliżają się wakacje i trzeba wykonać kilka pamiątkowych zdjęć. Wybrałam taki model: http://www.arena.pl/aparat-cyfrowy-canon-powershot-a2500,754620.html i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
jak chcesz mieć bardzo ładne zdjęcia to może zainwestuj jeszcze w głowice panoramiczne, można je kupić w atrakcyjnej cenie np w http://panoramichead-shop.com/

Gość gość
Nie wiem jakie są twoje możliwości finansowe, ale jeśli cię stać to kup Nikona D3200 z obiektywem 18-105 mm. Aktualnie taki zestaw kosztuje poniżej 2000 zł.

Gość gość
:)no nie wiem to chyba zalezy co sie chce 333 www.youtube.com/watch?v=Jm4IfGxN60M

Gość gość
Ja dostałam od rodziców na urodziny D50 i zaczęłam się już nawet uczyć robić fajniejsze fotki (na razie z poradników książkowych, ale może na wiosnę zapiszę się na kurs). I powoli dojrzałam do myśli o kupieniu statywu, myślicie, że taki będzie w porządku? http://fripers.pl/product_info.php/info/p3666_Statyw-fotograficzny-168cm-z-Glowica-3D-Camrock-TE68-Czarny.html Ewentiualnie jaki inny byłby lepszy, taki do 100 zł maks?

Gość gość
jasne, że się nada! Ma fajny zoom, dobry obiektyw, poza tym odpowiednio leży w dłoni no i właśnie, robi zdjęcia, z których jest się zadowolonym ;) jak znalazł na taką wycieczkę!

Gość rekalix
Wiele zależy od budżetu przy wyborze aparatu i oczywiscie od tego czy to bedzie fotografia profesjonalna czy fotografia amatorska. W każdym razie polecam odwiedzic sklep https://e-oko.pl/ i posprawdzac ich oferty promocyjne czesto jest ich wiele a ze teraz swieta ida to moze i bedzie to akurat fajna forma prezentu taki aparat ;)

Gość rejczel1
Dziekuje za polecenie sklepu e-oko.pl akurat zlozylo sie tak ze trafilem na promocje aparatu, ktory poszukiwalem czyli Sony A6300 do tego dokupilem jeszcze 2 obiektywy i w koncu mozna sie na powaznie zajac fotografia... idzie wiosna, natura budzi sie do zycia wiec beda piekne ujecia :)

Gość Elwira123345
Jeśli planujesz robić zdjęcia sporadycznie i uzywać aparatów tylko do celów osobistych to moze warto byłoby się zastanowić nad aparatem kompaktowym? Zerknij sobie do komisu https://e-oko.pl/ i w razie czego podpytaj sprzedawcę o konkretny model. Taki aparat kompaktowy będzie duzo wygodniejszy w uzyciu niz lustrzanka