Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniszy

Zapach wilgoci i stęchlizny sposoby walki. Pomóżcie

Polecane posty

Witam mam z mama problem. Nie mieszkam juz tak jak by z nia ale od czasu do czasu przyjeżdżam na parę dni. I od dłuższego czasu jest problem z okropnym zapachem stęchlizny bądź wilgoci jest to tak strasznie przeszywający zapach że przebywając tam kilka godzin ubrania włosy wszystko tym przesiąka wiec jak przyjeżdżam do domu muszę wszystko prac. mama ma wilgoć pod podłogą gdzie ma stary gumoleom i nie raz tam woda sie dostawała, kiedyś jak mama przebywała w szpitalu tata zostawiał tam psa i wychodził na całe dnie. nigdy nie myśleli o remoncie tak jak bylo im sie podobało od czasu do czasu malowali ściany. Musze przyznać ze dom nie jest w najlepszym stanie, mama jest chora ma rentę chorobowa wiec na remont jej nie stac a tata odszedł dwa lata temu. Chce zrobić jej nowe podłogi i chociaż wymalować ściany potem wszystkie szafy pomyć w płynie i wyprać wszystkie rzeczy ale boje sie ze to będzie za mało i ten przykry zapach znowu wróci... Chce to zrobic jak najmniejszym kosztem bo wiadomo tez mam swoje wydatki i tutaj pada pytanie jak najlepiej pozbyć sie takiego typu zapachu, czy jakieś środki zabijające takie zapachy np do malowania no nie wiem cokolwiek czy znacie jakieś inne metody??

Dodam ze mama wie o wietrzeniu po kilka godzin dziennie no ale to nic nie daje..

Gość gość
to pewnie grzyb podłoga pewnie do usunięcia i przydaołoby się ją zagruntować specjalnym płynem przeciw grzybom, można takie coś kupić w 5 l kanistrach w Castoramie czy Leroy Merlin grzyby są rakotwórczy więc zapach stęchlizny to pestka przy tym jak to działa alegicznie i toksycznie, dla kogoś z astmą czy z chorymi płucami to zabójstwo podstawa to wentylacja: rozstrzelnienie w oknach, wietrzenie, osuszanie jeśli gdzieś coś zacieka itp. no i trzeba sprawdzać przewody wentylacyjne

Gość gość
też myśle,że to przez grzyb, radziłabym cos w miarę szybko z tym zrobic, bo potem różne choroby i tak dalej. Ja kiedyś mialam ten sam problem, jak wilgoć wdała się w ściany to tu korzystałam z pomocy - http://www.destra.com.pl usuneli i źródło i zapach.