Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolała000

pomocy zaparcia w ciąży

Polecane posty

Gość obolała000

czesc dziewczyny jestem w 6 tygodniu ciazy dopiero i w sumie ciesze sie ze w miare nie mam objawów ale zaparcia doskwierają mi okrutnie :(:(:( brzuch dzis od rana jak balon a jak ide spróbowac zrobic dwójkę to boli i jest tak twardy ten stolec ze chyba od ciskania sie zraniłam bo na papierze bylo dzisiaj kropka krwi ::(:( jestem tym zmeeczona nooo poradzcie mi proszę!

Gość gość
Współczuję, mam ten sam problem. Ta krew może świadczyć niestety o hemoroidach. Lepiej się az tak nie napinać. Pij dużo niegazowanej wody, sporo się ruszaj. Możesz sobie kupić syrop, ja polecam duphalac, można pić w ciąży i pierwsza dawka mi już pomagała. Poza tym poszukaj sobie w internecie co jeść - suszone śliwki, dużo błonnika. Od zaparć - tak jak napisałam - można się nabawić hemoroidów. Ja już miałam je przed ciążą ale aż tak tego nie odczuwałam, w ciąży za to czuję je non stop.

Gość gość
Lactulosum - ale nie jestem pewna czy w pierwszym trymestrze można. To taki syrop, ja go piję od tygodnia,czasem pomaga a czasem dalej się męczę. Ostatnio jak się najadłam suszonych śliwek i kiwi to w końcu coś ruszyło. Walcz z tym bo później może być gorzej eh :P ja jestem w 38 tygodniu. A tak poza tym to dieta bogata w błonnik

Gość obolała000
dziekuje zapytam doktora :>) w czawartek mam pierwsze usg i nie to ze to mnie stresuje to jeszcze te problemy . Dzis to przez 15 minut nie mogłam sie ruszyc bo tak mnie brzuch wyrzucił ze z bólu musiałam odczekać !!! akurat mam kiwi w domu wiec skorzytam dziekuje kochane :*

Gość gość
ja mogę polecić wafle ryżowe z błonnikiem i kisiel. Wieczorem jem kisiel a następnego dnia już po zaparciach:)

Gość obolała000
kisiec z torebki czy robisz domowy ? bo moj mąż na sztuczne torebki sie nie zgodzi :(

Gość gość
ja jestem prawie 3 lata po porodzie i z małymi przerwami na czas kiedy jest ok, ale tak to cały czas męczę się z zaparciami :/

Gość obolała000
ojej nie załamuj mnie hehe

Gość gość
kupuje kisiel, mój mąż nie pozwala mi jeść produktów z glutaminianem sodu ale na kisiel się godzi bo mi na prawdę pomaga. Próbowałam śliwki jabłka i nic, tylko kisiel. Ale tak myślę że kazdy organizm jest inny i u każdego działa co innego. wypróbuj wszystko co ci polecamy a na pewno coś pomoże. Ja też kiedyś zakladałam temat o zaparciach, miałam duzo porad, wszystkie próbowałam i tylko kisiel działa. Ja już jestem w 27 tyg i zaparcia to cżęsty problem, na początku dorobiłam się nawet hemoroidów.

Gość gość
obolało a co ma mąz do kisielu w torebce? nie żartuj że mąż ci mowi co i kiedy masz jeść i sama masz zakaz ?

Gość pełna nadziej
naparwde mowi mi zebym nie jadla kisiel nie piła cole zelkow bla bla bla .... na jego gadanie odpowiadam zeby nie dac sie zwariowac ale on swoje bym jadla zdrowo ! spróbuje ten kisiel a co:)

Gość gość
Laktuloza lub czopek glicerynowy(tylko ze ja bralam na koncu ciazy nie wiem czy w pierwszym trymestrze mozna)i orzechy wloskie nie zartuje dla mnie to byla ulga

Gość Dzidkiiiii
błonnik jest dobry np. otreby zytnie, owsiane ale musisz tez pic duzo wody przy blonniku, pij soki naturalne, owoce

Gość gość
oprócz diety /u mnie działały owoce, warzywa:buraki, szpinak, szklanka wody z miodem na czczo/ piłam syrop lactullosum i brałam/też jako osłonę/provag-probiotyki też regulują. Syrop jest bezpieczny bo nie wchłania się, działa tylko na poślizg, ale trzeba go stosować dłużej.Jednorazowa dawka raczej nie pomoże.

Gość gość
obolała000, ja ci współczuje po porodzie jak ci hemoroidy wyjdą, to będzie masakra , poród w porównaniu z tym to pikuś

Gość gość
bez przesady-ja miałam hemoroidy po 2óch porodach i same ustąpiły. A pojedyńcze krwawienie wcale nie musi świadczyć o hemoroidach.