Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Używacie podkładów mineralnych?

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar kupić sobie taki podkład. Zmuszona jestem malować się codziennie a te drogeryjne podkłady nie wpływają dobrze na moją skórę. Polecacie mineralne? Chodzi mi o w miarę naturalny efekt z jednocześnie dobrym kryciem, bo jest sporo do ukrycia. I czy takie podkłady nadają się na lato, upały? Zastanawiam się nad dwoma firmami: Annabelle Minerals i Amilie (bo całkiem dobre ceny).

Gość gość
ja używam sephory sypkiego pudru mineralnego i jestem bardzo zadowolona

Gość gość
mi chodzi o podkład. Chcę zamówić ale nie mam pojęcia, jaki kolor. Podkład jest mi potrzebny na już, nie mam czasu bawić się w próbki.

Gość gość
Ja uzywam sypkiego podkladu mineralnego z Marizy, nigdy innego w sumie nie uzywalam ale jestem zadowolona. To tylko kwestia wprawy w nakladaniu.

Gość gość
bez próbek masz niewielkie szanse trafić w idealny odcień, jeżeli kupujesz wysyłkowo ja używam mineralnego podkładu edm i chyba nigdy go nie zmienię, jest genialny, ale dobieranie koloru trochę trwało

Gość gość
Możesz kupić na kolorówka.com gotową bazę do zrobienia sobie podkładu mineralnego i oddzielnie pigment, dzięki czemu sama będziesz dozować ilość kolorowego barwnika a tym samym "ciemność" podkładu. Wystarczy zmieszać bazę i pigment i podkład gotowy. One są chyba najtańsze ze wszstkich podkładów mineralnych. Poza tym, są chyba tam też w sprzedaży gotowe podkłady min. Acha - i nie wierz w te drogeryjne podkłady mineralne, bo one są mineralne tylko z nazwy, tzn. zawierają jakiś niewielki procent minerałow a cała reszta składu to syf.

Gość gość
w drogeryjne nie wierzę, wiem, że to pic na wodę. Myślę nad Annabelle Minerals, znacie może? Zastanawiam się nad odcieniami z gamy golden, mam lekko żółtą skórę. Zastanawiam się tylko, czy nie będą za żółte bo nie chcę wyglądać jak jakiś chińczyk. W ogóle mam problem z doborem koloru, szyję mam ciemniejszą od dekoltu, twarz jest różowawa a reszta ciała lekko żółta.