Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meggie44

Prenalen

Polecane posty

Gość Meggie44

Drogie forumowiczki - zatrzymałam się na etapie, gdy prenalen słynął ze swojego super syropu dla ciężarnych. Byłam nawet jeo mega zwolenniczką. Teraz znowu robię rozeznanie w temacie - zaskoczył mnie ogromny wybór różnych produktów: i do nosa, i na gardło... Czy macie jakieś doświadczenia z tym nowym wcieleniem niezastąpionego niegdyś prenalenu? Chętnie bym się coś dowiedziała zanim sięgnę po pastylki czy psikacz do nosa

Gość gość
na mnie nie dzialal - polecam pyrosal

Gość gość
Ja używałam tylko syropu ale u mnie się nie sprawdził bo w pierwszym trymestrze nie tolerowałam wielu smaków i zapachów i nie mogłam wytrzymać tego posmaku czosnku. Na gardło używałam tantum verde. A na przeziębienie piłam taki napój z apteki gripovita - polecam.

Gość gość
Mnie Prenalen syrop pomagał, tabletki do ssania na gardło również. Do gardła Tantum Verde do ssania też.

Gość gość
Na mnie tez wogle nie dzialal, dla mnie to nabijanie ciezarnych w butelke. Tam sa tylko wyciagi z owocow czy czosnku i NIC wiecej-efekt placebo jak dla mnie. Tez sie zdziwilam jak zobaczylam spray do nosa czy pastylki na gardlo i po przeanalizowaniu skladu i skonsultowaniu sie z moma siostra ktora jest farmaceutka i od razu powiedziala ze mie warto. Bo pod nazwa handlowa kryja sie te same substancje ktore sa w innych lekach o polowe albo wiecej tanszych.

Gość gość
Same wyciągi z owoców i czosnku = placebo. Oj Boże Boże. To znaczy, że działanie mają tylko syntetyczne rzeczy i morfina dożylnie?

Gość gość
Mi tez syrop pomagał... ale 20 zł za odrobine soku malinowego z czosnkiem? kupiłam raz, przeczytalam skład i uważam ze to troche za dużo. taniej zaopatrzyć sie w naturalne produkty i nimi się leczyć.

Gość Marcheweczka1987
Ale czy te jak mówicie tańsze też zapewniają o możliwości stosowania u ciężarnej. Myślę że to dla takich kobiet jest najważniejsze-bezpieczeństwo, a nie cena.

Gość gość
tabletki na gardlo sa ok, syrop tez ale bardziej do stosowaania go profilaaktycznie zeby nie zachorowac, sprayu na katar nie polecam bo to zwykla woda morska i nic to niepomaga na katar, nie udraznia itp!

Gość gość
spray ma dodatkowo eukaliptus i fajnie odtyka nos - wogóle każdy kto jest w ciąży i był przeziębiony wypije wszystko i cokolwiek żeby sobie pomóc

Gość gość
Ja ostatnio piłam syrop i na noc ciepłe mleko z miodem, przeszło mi po 4 dniach. Minusem jest to, że syrop trzeba trzymać a lodówce (a bolało mnie gardło) no i tylko 7 dni.

Gość drazka
pastylki na gardło są ok, u mnie się sprawdziły

Gość Meggie44
zakupiłam jednak parę produktów z prenalenu i jestem ogólnie zadowolona, spray'u nie miałam okazji przetestować. Jak sama nie spróbujesz to się nie dowiesz, jak widzisz, opinie na forum tym i innych, bardzo różne, z przewagą pozytywnych mam wrażenie

Gość smyczekkk
No on jest dobry, często go poleca i lekarz i farmaceuta przynajmniej u nas. Bo i mi i koleżance lekarz powiedział, że będzie najlepszy.

Gość Meggie44
tak bywa że u jednego lekarza wszyscy pacjenci z reguły dostają jedne leki;p heh, żartuje :) tak czy owak - psiknąć nie zaszkodzi w razie potrzeby, w końcu to bezpieczny i neutralny środek więc najlepiej na własnym nosie wypróbować. A już zwłaszcza dlatego, iż słyszałam że nawet niemowlętom się poleca stosowanie tej wody morskiej

Gość janka1212
U nas też lekarz go poleca :) Ja znałam prenalen szybciej bo jak zaczęłam planować ciążę to już brałam witaminy prenalen potem pod koniec ciąży piłam syrop na przeziębienie.

Gość kasia_buniaa
Ja przy ostatniej ciąży też stosowałam ich produkty. Bardzo dobre są ich witaminy, po ciąży też jeszcze przez pewien okres je brałam :)

Gość gość
mój mąż uważa że prenalen tabletki na gardło są najskuteczjniejsze z tych które używał, na dodatek pomagają jak się długo przebywa w suchych pomieszczeniach.

Gość gość
Na mnie nie działa miałam tabletki na gardło lekarka poleciła tantumverde zadziałał od razu

Gość magdalejjna
Słuchajcie i tak zawsze jak coś nas dopada to idziemy od razu do lekarza, zwłaszcza teraz w ciązy bo jednak kazda z nas chce byc i zdrowa i na pewno zalezy nam na tym aby nie pakowac w siebie kolejnego antybiotyku tylko szybko wyzdrowieć ale przyjmując bezpieczne leki. A takim w ciązy jest na pewno Prenalen. Mnie nawet mój lekarz prowadzący go polecił, wiec mam na pewno do niego i do suplementu 100% zaufanie.

Gość mamuśka po raz 3
Ja myślę, że warto go mieć w apteczce i jak już nas coś łapie od razu brać to wtedy większa szansa na szybkie wyzdrowienie, bo jak sie choroba rozwinie na całego to ciężej się jej pozbyć.

Gość gość
też czytałam dobre opinie ale w sumie wyszłam z przeziębienie domowymi sposobami.Gardło płukałam wodą z solą i szałwią, na katar i kaszel inhalacje z tego samego/ ciepła woda do miski, sól lub szałwia i nakrycie z ręcznikiem/. Do gardła jeszcze psykałam tatnum verde i brałam provag, żeby przy osłabieniu nie złapać czegoś intymnie/zdarzało mi przed ciążą/. No i kilka dni w domu.

Gość molliczka
W moim przypadku również prenalen się sprawdził - syrop i tabletki. A używałyście sprayu do nosa?

Gość milionpiecset
tak, do dzisiaj stosuję, u mnie działa, mogą go używać nawet dzieci powyżej 3 roku życia

Gość mężatkażona
U mnie ten psikacz cała rodzina stosowała przynajmniej raz, ja wiadomo w czasie ciąży, raz córce psiknęłam bo zachorowała w święta jak to zwykle bywa i nie mogła oddychać. Potem kupiłam drugi psikacz, ale już nie użyłam, a że mąż jest uczulony na pyłki niektóre i na wiosnę strasznie cierpi i wykorzystał, a teraz sam sobie go kupuje.

Gość gość
Tak sie zastanawiam czy w ogóle go nie przyjmowac celem zapobiegania własnei przeziebieniu np. juz jesienią. Co o tym myslicie ?

Gość gość
Ja bralam przy pierwszej ciąży teraz mam zamiar brać podczas drugiej. Uważam ze tak zbilansowane suplementy sa jak najbardzie odpowiednie w okresie ciązy.

Gość oluszaa
Ja na gardło brałam pastylki prenalen, ale teraz biorę cały czas ten w postaci syropu to odpukać jeszcze kataru nawet nie miałam. Oby tak dalej, bo całą zimę chciałabym zdrowo przechodzić. Termin mam na marzec :)

Ja stosowałam syrop z prenalenu i tabletki. A ostatnio moja siostra kupiła takie saszetki do rozpuszczania z ciepłą wodą. I też sobie je chwali.