Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mozliwy okres w 5 tyg połogu?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie, jestem w 5 tyg połogu miałam cesarke, krwawienie ustało w 3 tyg. 2 dni temu zaczełam znow krawic przy czym mam bóle miesiaczkowe, mozliwe , ze to juz okres czy dalej się połog rozkrecil? miał ktos tak?

Gość gość
ja tak mialam 7 tygodni po cc. pytanie czy karmisz piersia? ja karmilam i to nie byl okres. krwawilam 7 dni. lekarz powiedzial ze widocznie sie cos zablokowalo i wlasnie sie odblokowalo. ja bardzo krotko krwawilam po cc. ale jesli nie karmisz to okres jest mozliwy

Gość gość
jak się karmi to nie ma okresu?

Gość gość
jak sie karmi to okresu zazwyczaj nie ma przez wiele miesiecy. moja siostra dostala po 10 miesiacach a ja juz od miesiaca nie karmie i jeszcze nie dostalam. w czasie karmienia wytwarza sie prolaktyna i ona wstrzymuje okres

Gość gość
ok, a owulacji w tej sytuacji też nie ma? czyli nie mozna zajść w ciążę?

Gość gość
niekoniecznie nie ma. owulacja moze sie zdarzyc. nie mozna traktowac karmienia piersia jako antykoncepcji. mam kolezanke ktora sie na tym przejechala. jak bylam u lekarza w zwiazku z tym krwawieniem to juz sie pecherzyki pojawily. dla karmiacych sa minipigulki

Gość gość
tak, karmie piersią. Moja koleżanka karmi piersią juz poł roku a okres ma od 3 miesiecy, takze chyba nie ma reguły, ze jak karmisz to nie masz okresu

Gość gość
no nie ma reguly bo czlowiek to nie maszyna. ale z reguly tak jest ze karmienie wstrzymuje okres pod warunkiem ze nie polega na karmieniu dwa razy dziennie. ja karmilam pol roku. nie karmie juz miesiac a okresu jeszcze nie mam

Gość gość
ja miałam okres 4 tyg po porodzie, nie karmiłam piersią

Gość gość
Autorko ja mialam w 4 tygodniu po cc owulacje i w 6 tygodniu po cc okres. Mimo,ze karmilam piersia,co 2h. Tylko i wylacznie piersia. Wiec jestem dowodem,ze kp wcale nie chroni przed owulacja i okresem. Potem juz co miesiac mialam okres,w miare regularny,mimo ze kp.kontynuowalam ,nadal co 2h. Nawet w nocy.

Ja piersią karmiłam tylko miesiąc a okres dostałam ....po 4 latach ! I musiałam odwiedzić mnóstwo lekarzy,porobić full badań itd. Tak więc reguły nie ma.

Gość gość
czyli to raczej okres a nie połog, dziekuje za informacje :)

Gość gość
To jest normalne i mozliwe. Ja po porodzie prawie nie krwawilam (mialam cc) to byl raczej skapy okres. Po 4 tyg dostalam pierwzzej miesiaczki obfitej. Karmilam do 10 miesiaca