Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OFE czy ZUS

Polecane posty

Gość gość

co wybieracie?

Gość gość
oczywiscie, ze ofe. ten zlodziejski zaklad utylizacji spoleczenstwa nie powinien w ogole dostac nawet zlotowki :O

Gość gość
Ale z ofe tylko niecałe 3%, to na co liczycie?

Gość gość
"oczywiscie, ze ofe. ten zlodziejski zaklad utylizacji spoleczenstwa nie powinien w ogole dostac nawet zlotowki " Czyli obecni emeryci i renciści nie powinni dostawać ani złotówki Twoim zdaniem?

Gość rat 666 brain_dead KNUR 997
ZUS i MOPS przy życiu mnie utrzymały! Dobre urzędy! Pomocne!

Gość gość
zus. ofe niepewne - zawsze może zgłosić upadłość

Gość gość
19 10 a zus pewne?

Gość gość
OFE - mój kuzyn pracuje w banku i mówi całej rodzinie, by wybrać OFE, w żadnym wypadku ZUS.

Gość gość
twój kuzyn to frajer i ciekawe co powie jak go zwolnią

Gość gość
Co z tego, że pracuje w banku? Czy jest z tego powodu jakimś autorytetem?

Gość gość
Haha, no tak, Wy jesteście najmądrzejsi. Nie macie żadnego pojęcia o finansach, bankowości, itp. a się wymądrzacie, bo nawet jeżeli ktoś się zna na rzeczy, a ma inne zdanie niż Wasze, to znaczy, że nie ma racji :D Róbcie sobie, co chcecie, ja wybieram OFE, a Wy możecie oddać swoje pieniądze złodziejom z ZUS-u.

Gość gość
To sobie wybieraj i obserwuj mizerne wzrosty na giełdzie przez następne lata i pomyśl, że tak mizernie będzie rosła Twoja emerytura (tzn. 2 % składki)

Gość gość
Skoro Tusk powiedział, że wybiera ZUS, to znaczy, że nie należy wybrać ZUS-u. Dlatego wybieram OFE.

Gość gość
I tak większość nie pokwapi się żeby dokonać wyboru więc przejdą do ZUS. I bardzo dobrze. OFE to jest totalne złodziejstwo

Gość gość
ja pracuje w ZUSie i także się zastanawiam co wybrać, ale chyba wybiorę OFE

Gość gość
Ten bankier argumentował jakoś, żeby wybrać OFE?

Gość gość
zus to zakała społeczeństwa, burdel i nepotyzm bez wykształcenia tyle składek co każdy polak odprowadza tym darmozjadom i na starość wielkie g***o z tego ma wiec nie zasalaniac sie emerytami i emeryturami bo ci ludzie dzisiaj dziadują najzwyczajniej

Gość szeregowy czereśniak
ale jakie mundrale ja tu widzę. Co z tego że w ofe pieniądz jakoś minimalnie procentuje? Tylko jakoś nikt nie wspomniał o tym że to nie wszystkie wpłacone pieniądze procentują. Z każdej stówy wpłaconej w obrocie jest tylko 80 złotych. 20 złotych idzie na obsługę. Jawne złodziejstwo.

Gość gość
Procentuje, ale dług zaciągnięty po to zeby byla kasa na ofe tez procentuje

Gość gość
OFE to największy przekręt III RP. Stracą miliony Polaków, zarobi kilku cwaniaków. Czy Jerzy Buzek przeprosi Polaków za to wielkie oszustwo

Gość gość
ofe jest tylko w biednych panstwach 3 swiata niemcy tam jest zus

Gość gość
myslicie ze bedziecie mieli wieksza emeryture w ofe g***o prawda ja znam z własnego doswiadczenie i to w mojej rodzinie ze moja matka i jej kolezanka pracowały w tym samym zakładzie tyle lat moja matka została w zusie ona przeszła do ofe i ma mniejsza emeryture o 400zł miesiecznie

Gość gość
OFE ,zlodziejom z ZUS nie dał bym nawet 10 gr .Od 17 lat prowadzę działalność i nie ma dnia bym nie przeklinal tej instytucji .Zlodzieje ktorzy kradną mi co miesiąc ponad 1000 zł !!!

Gość gość
Przeciez w skladce na zus jest tez zawarta skladka do ofe, wiec w tym 1000 ktory placisz jest tez danina dla ofe. Przez to ze ofe istnieje musimy placic wiecej bo trzeba oplacic obecnych emerytow, do tego jeszcze trzeba oplacic ofe

Gość najmądrzejsza ze wsi
- tusk i rostowski powiedzieli, żeby wybrać zus, a ze to oszuści, to należy wybrać OFE - rostowski mowil tez, ze jak ktoś wybierze OFE to potem zawsze można wrocic do zus-u, jak wybierzesz zus to już nie możesz zmienić na OFE konkludując, trzeba być totalnym głąbem lub lemingiem, żeby wybrać zus

Gość gość
pawlak powied/ział ze nie liczy na emeryture z ofe ani z zusu czyli cos wie muwił ze stawiac najlepiej w dzieci czyli wie ze kasa nie b/edzie bo sama pa/włowska muwiła ze bed/zie tylko 600zł em/erytury a na przedw/czesna to 300zł

Gość gość
Trzeba byc kompletnie niezorientowanym w rynkach finansowych zeby uwazac ze ofe dadza zadowalajaca stope zwrotu. W rzeczywistosci bedzie ona znacznie mńiejsza niz do tej pory. Ofe to tylko dodatkowy koszt, dlatego nie warto utrzymywac tego tworu