Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OFE czy ZUS

Polecane posty

Gość gość
gość "oczywiscie, ze ofe. ten zlodziejski zaklad utylizacji spoleczenstwa nie powinien w ogole dostac nawet zlotowki " Czyli obecni emeryci i renciści nie powinni dostawać ani złotówki Twoim zdaniem? ' moim zdaniem, kasa NATYCHMIAST powinna przestać wplywac do ZUS, budynki, przepraszam, palace, ktore powstaly za nasza kase powinny byc natychmiast sprzedane ew. wydzierzawione a kasa zasilic konto obecnych emerytow i rencistow. pozyczka zaciagnieta na obecnych emerytow i rencistow i tak bylaby mniejsza i szybciej do splacenia niz to, co ZUS zaciaga na swoje premie, wydatki, budynki itp. kazdy pracujacy teraz czlowiek powinien kase odprowadzac na przez siebie wybrany fundusz. dziekuje za uwage. dobranoc.

Gość gość
oczywiscie, ze zus, nie mam do ofe zaufania:o

Gość gość
dług publiczny ktury powieksza sie jest dzieki ofe

Gość gość
przeciez zus nie przynosi ZADNYCH dochodow!!! jest na skraju bankructwa juz od WIELU lat, lemingi!!! moze wam nie przeszkadza wyrzucanie waszej kasy w bloto, nie wroc. nie w bloto, moze wam nie przeszkadza, ze sponsorujecie wycieczki na kanary pracownikom ZUS i stawiacie im mile i przyjemne nowoczesne miejsca pracy, ale ja wole wybrac sama gdzie mam ulokowac swoje wlasne pieniadze! ZUS niczym !!!! nie rozni sie od Amber Gold!!! kompletnie niczym!

Gość gość
ZUS nie jest od przynoszenia dochodów ty idioto. Jest po to żeby transferować pieniądze od pracowników do emerytów, rencistów i innych beneficjentów opieki socjalnej. ZUS nie zbankrutuje, emerytury będą co najwyżej niższe

Gość gość
a w ofe to pracują charytatywnie ha ha

Gość gość
[ZUS nie zbankrutuje, emerytury będą co najwyżej niższe] nie zbankrutuje bo co chwile kradna pieniadze z innych zrodel by pakowac w ten wor bez dna! nizsze? czyli jak jeszcze skoro jest OGROMNA grupa emerytów ktorej dochod nie przekracza 1000zl!!! czlowieku OBUDZ sie!!!! zacznij SAMODZIELNIE MYSLEC!! nawet mi ciebie nie zal, tylko przerazona jestem takim pustostanem i propaganda :O

Gość gość
I sama wybierasz sobie gdzie lokujesz pieniądze? Naprawdę masz jakikolwiek wpływ na to w które akcje inwestują OFE i w jakim stopniu angażują środki w aktywa różnego rodzaju?

Gość gość
transferowac!!!! jak transferuja skoro ja nie zarabiam na wlasna emeryture tylko na emerytow obecnych??? ja teraz haruje jak wol, a jak sie mniej dzieci rodzi, polowa wyjezdza za granice, a moja kasa jest zzerana przez obecnych emerytow, to prosze cie bardzo za co ten wspanialy ZUS przetransportuje kase na moja emeryture? panowie prezesi zrezygnuja ze swoich premii??

Gość gość
A z OFE byłyby wyższe? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? To ty się obudź. Uwierzyłaś w reklamy i w wakacje pod palmami. W inne reklamy też wierzysz? Emerytury są niskie bo Polska nie jest bogatym krajem i wypłaca takie emerytury na jakie państwo stać i tyle. Co ty myślisz, że OFE to taki współczesny Jezus co pieniądze pomnaża w zawrotnym tempie?

Gość gość
oczywiscie, ze majac SWOJE wlasne pieniadze SAMA ponosze ryzyko wyboru instytucji, ktora cos zrobi z moja kasa!!! nie chce by to robil ZUS, bo lata pokazaly jak dziala ta zlodziejska instytucja!!! zyje w podobno demokratycznym kraju i powinnam miec prawo wybrac sobie zaklad ktory mi kase wtopi w gowno! czego nie rozumiesz jeszcze tępy baranie??? pracownik ZUS jest bezproduktywnym pasozytem, ktory nie powinien miec racji bytu, a ja musze taką gnide utrzymywac :O

Gość gość
w ofe też pracują takie gnidy

Gość gość
to zamiast ofe fundusz inwestycyjny ale fundusz ktory jest MOIM, i tylko MOIM wyborem bo to są MOJE pieniadze!!! to ja haruje jak wol na te kase!!! ZUS U P A D A!!! kazdy logiczny, wyksztalcony ekonomik to powie, a ty dalej wierzysz w latajace swinie, nawet jezeli placa ci za to, premia musi byc conajmniej prezesowska, bo jak narazie wychodzisz na skonczonego idiote :O

Gość gość
Jakie twoje pieniądze? Nie słyszałaś o wyroku sądu który jednoznacznie stwierdził, że to nie jest twoja własność tylko pieniądze publiczne przypisane do twojego konta. Nie rozumiesz tego tępa dzido? To nie są twoje pieniądze

Gość gość
a ofe nigdy nie upadnie, dobre ha ha

Gość gość
Ekonomik? A co to jest - bo tego słowa nawet w słowniku nie ma. Pewnie chodziło o ekonomistę, co? Idiotka dorwała się do klawiatury i zatruwa życie innym

Gość gość
jestes jeszcze glupszym debilem niz sadzilam :O tak, rzad ukradl mi pieniadze by wtopic w finansowy Tytanik, a ja mam powiedzic: o, ale przeciez to rzad oglosil, wiec wszytsko jest ok!! co za uposledzony idiota :O

Gość gość
no i co wy sie ludzie dziwicie, ze w tym kraju jest jak jest, skoro tacy ludzie tu zyja jak ten fanatyk zusowski, dla ktorego wszytsko w porzadku jest, bo rzad kradnie mu kase i ladnie to w papierach obwieszcza? :O nie wiadomo czy smiac sie czy plakac, ale dyskusja z idiota nie ma sensu.

Gość gość
Tytanik? A może Titanic? Rząd racjonalizuje wydatki i tyle. OFE to tylko dodatkowy koszt i państwu kompletnie nic nie daje. Ale ty sobie wierz w propagandę instytucji finansowych, bo przecież na samodzielne wnioski cię nie stać. Wiesz w ogóle jak działa giełda i co się stanie jeżeli OFE zaczną być stroną podażową na GPW? Wtedy ich wyniki będą znacznie gorsze i razem z nimi emerytury takich frajerów jak ty

Gość gość
Jaki znowu fanatyk ZUS? Po prostu przeciwnik OFE i tyle.

Gość gość
Problemem ZUS jest absurdalnie wysoka skladka .Przy skladce o połowę niższej dochody ZUS byly by o wiele wieksze.To wysokość tej skladki jest przyczyną wysokiego bezrobocia i umów smieciowych .To wysokosc tej składki powoduje ze nikomu nic się nie opłaca .To przez wysokość tej skladki Polska udekorowana jest witrynami z kartkami "sprzedam " ,"wynajmę " Szkoda tylko ze Tusk i wczesniej jego Gargamel o tym nie wiedza bo zajeci sa walką ze strrrasznym Kaczorem

Gość gość
To prawda ze skladki na zus sa zbyt wysokie ale to tez wina tego ze trzeba ladowac pieniadze rowniez do ofe.

Gość debilne polaczki
Po co tak gardłujecie, żałosen jełopy? :) Ofe, nie - zus, nie - ofe... itd. Nieważne co wybierzecie i tak ch/u/j/a dostaniecie :D Emeryturę dostaniecie tak głodową, że przyjdzie wam na niej zdechnąć :) . Ja nie wybieram niczego (jestem poza systemem akurat), mąż wybiera zus, ale tylko dlatego, że ma to w doopie, gdzie będzie, bo to i tak nie ma ŻADNEGO znaczenia i nie chce mu się tyłka ruszac, żeby jakies papierki składać do ofe (równie złodziejskiej, niepewnej opcji).

Gość gość
A juz najwieksza zenada jest to, zetrzeba placic wysokie skladki nawet jak sie nie osiaga dochodow.

Gość gość
Rozumiem ze mozna byc przeciwnikiem zusu, ale dlaczego ludzie tak kochaja ofe?

Gość gość
ZUS to instytucja oparta na tzw zwyżkowym następstwie pokoleń ale kobiety nie chca rodzic