Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 listna koniczynka

Jaka jest szansa ze dostane 1000funtow alimentow

Polecane posty

Gość 4 listna koniczynka

od ojca mojego dziecka skoro ten zarabia 6tys funtow miesiecznie.Co musze zrobić by móc je dostać? Powinnam zbierać wszystkie wydatki na dziecko?

Gość 4 listna koniczynka
musze miec na wszystkie wydatki faktury?

Gość gość
jak zarabia 6k, to spokojnie mozesz starac sie o min. 2500

a jest skłonny iść na ugodę bez zasądzenia alimentów? ja także nie mam zasądznych alimentów ,ojciec dzieci ugodowo to rozegral

Gość ex_debill_konkubina
a gdzie Ty mieszkasz? tam gdzie ojciec dziecka, czy w Polsce?

Gość 4 listna koniczynka
Mieszkam z dzieckiem w uk

Gość 4 listna koniczynka
ToksycznaKobita no wlasnie ja sama nie wiem czy isc z nim na ugode czy jednak przez sad z orzeczeniem o wine.Maz nie chce tego ba on nawet nie chce rozwodu a ja musze wiedziec czy te 1000funtow to jest duż/mało? i ewentualny sad na moj wniosek o zabezpieczeniu roszczen alimentacyjnych przyzna mi tyle czy moze znacznie mniej???! lub wiecej?

Gość gość
"Jesli twoj dochod netto przekracza 200 funtow tygodniowo, kwota alimentow jest wyliczana wedlug stawek zasadniczych. Wynosza one : 15 % twojego dochodu netto w przypadku jednego dziecka, 20 % - dla dwojga i 25 % - dla trojga dzieci. Jesli jednak w twojej nowej rodzinie dzieci mieszkaja z toba, kwota alimentow ulega obnizeniu : o 15% w przypadku jednego dziecka, o 20 % w przypadku dwojga i o 25 % w przypadku trojga dzieci. Wiedz, ze w pewnych okolicznosciach kwota alimentow moze zostac zmniejszona. Moze to nastapic, jesli splacasz kredyt hipoteczny zaciagniety na kupno domu, w ktorym mieszkaja twoje dzieci z ich matka, jesli placisz za szkole dzieci albo jesli przed r.1993 przekazales bylej zonie zasoby finansowe lub nieruchomosc w ramach ugody mowiacej o ustaniu wzajemnych roszczen. Ponadto, jesli dzieci nocuja u ciebie w ciagu tygodnia, kwota alimentow ulegnie obnizeniu. W przypadku jednego noclegu co tydzien bedzie to obnizka o 1/7 i moze ona rosnac az do polowy ustalonej kwoty, jesli dziecko mieszka przez polowe roku u ciebie. "

Gość gość
czyli możesz uzyskać alimenty w wys 15% dochodu twojego męza, czyli 900 f to jest standard

Gość gość
nie wydaje mi sie,ze dostaniesz tyle.Tu tez chodzi o utrzymanie dziecka przede wszystkim a od tego dziecko ma nie tylko ojca ale i matke.A utrzymanie dziecka to napewno nie kosztuje 1000f.A druga sprawa on tez moze miec swoje wydatki I tez dosc wysokie.

Gość gość
w uk jest kalkulator do wyliczania alimentów wg mozliwości ojca przedztawiłam go mniej wiecej o 2014-03-31 21:38:47 tu nie ma co wymyslac, wszystko można wyliczyć, są jeszcze alimenty o Stawce obnizonej Mozesz osiagac tygodniowy dochod netto w wysokosci ponizej 200 funtow, ale wciaz powyzej 100 funtow. To kwalifikuje cie do wyliczenia alimentow wedlug obnizonych stawek. Wyliczenia moga byc dosc zlozone, ale sprowadzaja sie do kwoty 5 funtow tygodniowo plus okreslonej procentowo czesci twojego dochodu powyzej 100 funtow. Stawka zryczaltowana Jesli zarabiasz mniej niz 100 funtow tygodniowo albo utrzymujesz sie z zasilkow, bedziesz placil alimenty w kwocie zryczaltowanej w wysokosci 5 funtow tygodniowo na jedno dziecko ( co moze byc potracane z pobieranych przez ciebie zasilkow ). Rowniez jesli zamieszkujesz z osoba, ktora pobiera zasilki Income Support lub Jobseeker's Allowance, bedziesz placil alimenty w kwocie zryczaltowanej. A tutaj angielski link http://www.separateddads.co.uk/separated-dads-guide-child-support.html Więc autorka prawdopodobnie otrzyma właśnie 900f bo jej męża na to jak najbardziej stać

a no widzisz, mój były to tak unikał sądow jak diabel świeconej wody ( nie znam przyczyny jego paraliżu przed sądem, pewnie miał cos tam za uszami) i sam wysunął propozycje ,że pójdzie na ugodę i problemów nie będzie robić w sprawie regularnych płatności alimentów , wiec obeszło się bez ciągania po sądach , ale kontaktów ze sobą żadnych nie utrzymujemy Jakby ojciec twojego dziecka zgodził sie lożyć £ 1000 to obeszłoby sie ciąganie z tymi sądami

Gość ex_debill_konkubina
na miejscu byłego bym się nie zgodziła - bieżące utrzymanie dziecka tyle nie kosztuje, a mamuśki też są rożne, natomiast zgodziłabym się alimentować kwotę jaką faktycznie potrzeba plus wpłacać dziecku na fundusz, który otrzyma po dojściu do pełnoletności; a co do wyroku, to z tego co kojarzę orzekanie o winie nie ma wpływu na wielkość alimentów w UK - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę...

Gość gość
ex debilu tylko, że zapomniałes o jednym fakcie;) skoro ojciec dziecka zarabia duzo to standard zycia dziecka jest wysokie i tu nie chodzi o to ile taki dzieciak potrzebuje na miesiac bo wiadomo, że i za 300f da sie dzieciaka utrzymac ale skoro ojciec ma 6 patykow na miesiac to uważasz ze jego potomek ma miec tylko na jedzenie i spanie? :D

Gość ex_debill_konkubina
tak, tylko rozchodzi się o standart życia dziecka; nie dziwi Cię, że matka pyta, czy 1000f to dużo czy mało - powinna wiedzieć ile kosztuje utrzymanie dziecka, skoro je dotąd razem utrzymywali i sądzę, że tak naprawdę to wie, ale nie o to chodzi, autorka pyta ile maksymalnie może wyrwać, a czy to pójdzie na dziecko to już inna sprawa, dlatego nie ujmuję dziecku - niech ma i dwa tysiące, byle z głową - byle to do dziecka szło.

Gość gość
i to również nie powinno Cię dziwić! Skoro byli razem i przynosił do rodzinnego budżetu 6 tys to na samo dziecko ile myslisz ma dawać? A to, ze sobie matka dziecka przywłaszczy część pieniędzy to już Twoje założenie i chyba matką nie jesteś skoro tak uważasz ;)

Gość gość
Co? ciekawe, czy ta mamuska pracuje, czy po prostu chce darmowa kase na zycie i nie tylko o dziecko chodzi, tylko o je dupsko tez.

Gość 4 listna koniczynka
ex debilu! Mylisz pojecia;) Pewnie, ze mozna utrzymac dziecko za 200Ł jakby jego tatus byl golodupcem za przeproszeniem ale skoro ma pieniadze i co za tym idzie standard naszego zycia byl wysoki to dlaczego teraz ma byc inacze? I nie martw sie ale ja wlasne dziecko nie okradne :D i tymi pieniedzmi chce mu tez zabezpieczyc przyszlosc(polisa).Nasze dziecko jest male ale rosnie wiec i wydatki rosna. I niby ile ja moge chciec alimentow od czlowieka, ktory ma 6tysiecy udokumentowanych zarobkow a nieoficjalnie to jeszcze wiecej?