Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olcia1171

Ciąża u suczki 60 dzień

Polecane posty

Gość olcia1171

Czesc moja suczka aga jest w ciazy w 60 dniu, jest to jej pierwsza ciąża a to jest moja pierwsza suczka ktora jest w ciazy i niewiem jak sie zachowuje jak sie zaczyna poród itd. Chcialabym abyście mi pomogli i prosze o kulturalne odpowiedzi. Jest gruba a gdzieś 1 lutego przychodzil tu do niej pies wlasnie jak miala cieczke ma nabrzmiale sutki wieksze i zczernialy jej. Srom ma wilgotny a do swojego łóżka wchodzi i wychodzi. Wczoraj strasznie duzo jadla jak nigdy i chodzi z podkulonym ogonem. Czasami sie tak dlugo drapie gryzie i wgl mysle ze to sa skurcze a przy tym popiskuje. Gdy przychodza jakies psy ona na nie szczeka a one ja tylko powachaja i pojda czasami strasznie dlugo stoja pod brama ze nie da ich odgonic tylko na tego jedynego psa ktory do niej przychodzil i nadal przychodzi nie szczeka. Prosze o konkretne odpowiedzi i kulturalne. Z gory dziekuje :)

Gość gość
a to rasowy pies czy kundel? jest duża czy malutka?

Gość olcia1171
To byla ciaza nie planowana a to jest kundelek ratletek z jamnikiem a tu przychpdzil ratlerek wiec z ratlerkiem te pueski beda. :D

Gość olcia1171
Ja go nie dopuscilam on sie przecisnal pod brama i tak wyszlo a ona jest troche wieksza od ratlerka nie duzo ale jest xd

Gość olcia1171
Mam 14 lat bylam w szkole ja tego nie widzialam tylko potem zauwazylam to co pomozesz mi?

Gość olcia1171
No ja wiem ale mi chodzi o to zebyscie mi doradzili jak sie suczka zachowuje podczas porodu co robi wgl bo nic na temat ciazy u psa nie znam wiec prosze pomozcie mi...

Gość olcia1171
Prosze pomozcie mi ja naprawde nic nie wiem na temat ciazy u suki a nie chce zeby Adze cos sie stalo i jaszcze raz was prosze a i z gory dziekuje xd

Nie wiem jak mogłaś ją tak skrzywdzić... teraz cierpi biedactwo a jej dziec***ewnie oddasz. Życzę ci jeszcze gorszych męczarni kiedyś :)

Teraz to na forum o psach won, tam ci doradzą skutecznie i dobrze. A nie durna kafeteria dziewczyno... Są odpowiednie fora, tam masz pewność, że dobrze cię poinformują.

Gość olcia1171
Jak juz mowilam ten pies wszedl pod brama i tak sie stalo a wlasnie agi dzieci nie oddam bo kocham psy i ja ich w zyciu nie oddam tylko sobie je zostawie. A tylko was prosze o pomoc xd

Gość olcia1171
Ja chcialam aby mi doradzili ludzue ktorzy juz mieli suke w ciazy no w intetnecie juz szperalam i nic nie moge znalezc :c

Gość olcia1171
Ale smieszne dobra gdzies mam ta kafeterie bo tu to sa jakies dziwni ludzi pisza zal mi was naprawde ja was o pomoc prosze a wy sie wysmiewacie zal naprawde zal... :c

Gość gość
Ooo jak dobrze trafilam czy mozece mi powiedziec ile dni suczka jest w ciazy bo moja suczka jest w 61 dniu i chcialabym abyscie mi dali jak najwiecej szczegoow odnosnie ciazy u suczki? Bardzi bylabym wdzieczna i z gory dziekuje xd

Gość gość
na psach się nei znam, zawsze miała koty kotka instynktownie wiedziała kiedy zbliża się poród, szykowaliśmy dla niej skrzynkę posłaną szmatkami, ona wiedziała że to dla niej i ją sprawdzała gdy przyszedł czas rozwiązania to szła to tej skrzynki-posłania, pilnowaliśmy ją wtedy, poradziła sobie sama, my tylko wyciągaliśmy kocięta z błon płodowych, liczyliśmy łożyska i sprawdzaliśmy po wszystkim czy w brzuchu nic nie zostało wszystko było bez komplikacji, kontrolowaliśmy czy normalnie się załatwia, ma apetyt, nigdy nie było problemów

Gość gość
musisz obserwować swoją suczkę czy nie ma temperatury, czy małe się ruszają w brzuchu bo gdyby coś wydało ci się podejrzane trzeba będzie jechać do weterynarza oby wszystko było ok

Gość gość
Narazie jest wszystko ok ale jak dotkne jej brzycha to czuje te pieski sa to takie wypustki a tydzien temu jak sie nie wyglupiala to dotknealam i poczulam kopniecie akurat nyla u mnie kolezanka i ona tez poczula a srom ma wilgotny. W internecie czytalam ze srom robi sie wilgotny w ostatnim tygodniu ciazy. Ostatnio strasznie czesto sika ale nie zauwazylam zeby jej jakis sluz wyplnl z drog rodnym ale jest tak gruba ze sie nawetvpod samochodem nie moze zmiescic aa i wieco co ja sie tak napnie i zacznie drapac to widac te pieski przez brzuch ze soe ruszaja.

Gość gość
A Sara ma ten brzuch twardy bo jakby nie bula w ciazy to bym czula ze ma sadlo a ma kosci i jest taka gruba aa i to byla ciaza nieplanowana to moglibyscie mi dac troche szczegolow odnosnie ciazy. Troche czytalam o niej w internecie ale nieznalazlam nic dobrego a chcialabym aby napisali jak sie zachowuje suczka w ciazy co juz mialy suczki w ciazy. Moja kolezanka tez ma suczke w ciazy i ta jej suczka ma identyczne objawy jak moja Sarcia i... czytalam ze suczce w ciazy jezyk robi sie fioletowo rozowy a moja Sara ma taki jezyk. Wiec prosze o odpowiedzi. :D