Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aranzacja mieszkania 45 metrow

Polecane posty

Gość gość

Witam, kupilam mieszkanie, ktore jest ciagle w budowie. W srodku nie ma zadnych scian nosnych, wiec moge sobie zazyczyc jak beda one ustawione. Moze ktos ma jakies sugestie, albo podobne mieszkanie i wie co sie sprawdzi? Link do rzutu: http://tjm-development.pl/pdf/klatka3/m55.pdf

Gość Chaqel_Dema
nie wiem, ja place dekoratorom i architektom i oni zalatwiaja takie rzeczy za mnie 🖐️

Gość gość
haha :)

Gość gość
na tym rzucie jest nawet fajnie, ja chyba bym wiele nie zmieniała... chyba ze jakies kosmetyczne delikatne zmiany ale nie całgo ukladu, nawet nei ma jak

Gość gość
no wlasnie na rzucie wyglada to niby ok, ale jak mierze sobie w mieszkaniu rodzicow np[ sypialnie, to bedzie strasznie mala, nie wiem jak tam zmieszcze szafe, jezeli bedzie stala kolo drzwi to bedzie bardzo mala, ja mam teraz szafe glebokosc 60 cm. dlugosc 245 cm, wysokosc 240 i wydaje mi sie ze mniejsza na 2 osoby, koldry itd nie podola zadaniu....

Gość balabina
twoja sypilania w tym mieszkaniu ma 10m2... normalna w sumie, to jest małe mieszkanie :) 45m2 więc cudów nie oczekuj, ale łózko 140-160 sie zmiesci spokojnie i szafa, tyle Ja bym na twoim miejscu nie powiekszała sypialni kosztem salonu!! naprawde, w sypialni spisz tylko, masz jeszcze duza szafe w przedpokoju, a sw salonie bedą siedziec goscie, ty wieczorami, imorezy iyd. szkoda powierzchni!

Gość gość
Co tu aranżować. Taką klitkę. Szok w jakich ludzie żyją warunkach. Moja łazienka jest niewiele mniejsza.

Gość balabina
:O nie pzresadzaj...., gorsza klitką jest jak na 48m2 ludzi emają 3 pokoje...to dopiero ciasnota To jest normalne mniejsze meiszkanie, 2 pokojowe Teraz deweloperze robią na 32-37 m2 2 pokoje! to uwazam za klitke Jedyne co, chhyba jakos oddzieliłabym przedpokój od salonu...tak zeby sie nie wchodziło z wejscia do pokoju, na kanape

Gość grettabe
wiesz... róznie ludzie meiszkają, w zależności od potrzeb, przyzywczajeń, kasy... :) niczego nei neguje Mam znajomych z dziecmi, którzy mieszkają w kawalerce, fakt faktem podzielonej na 2 pokoje ale... dla mnie 2 pokoje zaczynają sie od 45 m około. Mam tez takich, którzy we 2 mieszkają w dużych domach :) Ja sama mam salon 40m2, sypiaelnie ponad 20m... kiedys wydawało mi sie ogromne, teraz normalne ;) kwestia przyzwyczajenia.

Gość balabina
no ja nigdy nie posiekałabym kawalerki na 2 pokoje, ani nie chciała 48m2 -3 pokojowych :O we dwoje mieszkamy w domu z ogrodem, chociaz kiedys miałam małe mieszkanie ale tylko dla siebie, wiec bylo mi wygodnie).

Gość gość
sama bedziesz tam mieszkac czy z facetem? dla 2 fajne mieszkanie :) al ejak beda dzieci za małe

Gość gość
Kolezanka wyzej pisze, ze lozko 160-180cm - no wlasnie ja mam 183 cm wzrostu, mąż prawie 190, teraz mam lozko o dlugosci 200 cm a marzy mi sie wieksze.... :(

Gość gość
Bedziemy tam mieszkac z mezem, dzieci nie bedziemy miec:) Mysle o przedluzeniu scianki oddzielajacej aneks kuchenny od przedpokoju, zawsze to dodatkowa sciana pod ktora mozna dorzucic kawalek blatu od strony kuchni,a od strony przedpokoju jakas szafka na buty i puf do siedzenia. szkoda ze nie jest podane ile ma przedpokoj dlugosci i szerokosci, jedynie 6m, co wydaje mi sie byc dosc duza powierzchnia, moze warto np troche lazienke powiekszyc?

Gość balabina
z tym łózkiem...jesli chodzi o długośc, typwe są chyba 200... zawsze można zamówic indywidualnei, materac tez :)

Gość balabina
taaak, coś z tym pzredpokojem bym zmienła, własni eściankę od kuchni, zeby wiecej szafek kuchennych staneło...albo coś z salonem, zeby czyms oddzielić jak sie wchodzi od mieszkania...coś ażurowgo moze, nie stałą sciankę bo pomniejszy Szafki na buty bym nie robiął, zagraci....masz spora szafe w pzredpokoju, tam buty schowasz. Przedpokój 6 m2 to nie jest tak duzo :) Jak wejdziesz do tego mieszkania, nawet tan surowy zobaczysz to si eprzekonasz, uwierz.

Gość marchewka312
Ja bym się zastanowiła nad skorzystaniem z pomocy profesjonalnego projektanta wnętrz. Kupując mieszkanie bez ścian można wiele zdziałać, ale też... zepsuć. A taki projektant doradzi, jak będzie najbardziej optymalnie. Moje mieszkanie projektował http://www.jakubsawicki.pl/

Gość salkos
Zamiast wydawac na projektantow polecam np. wejsc na strone https://udekorujdom.pl/ popatrzec co maja w ofercie i ewentualnie poszukac inspiracji w internecie. Samemu jest lepiej zaaranzowac mieszkanie i przede wszystkim taniej :)