Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY moje 3 msc dziecko połknęło kapsułkę od witaminy D!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

co robić? czekać aż wydali, jechać do szpitala? czy to moze byc groźne?

Gość gość
Nic mu nie bedzie :) Te kapsulki sie rozpuszczaja :) Spokojnie :) Sa z tego samego tworzywa co kapsulki od probiotykow czy innych lekow: utwardzona zelatyna :)

Gość gość
Powinno sie rozpuscic. Dlaczego nie zadzwonisz do szpitala lub do swojej przychodni tylko na kafe siedzisz a twoje dziecko byc moze sie zaraz zacznie dusic?

Gość gość
Twoje dziecko połknęło kapsułkę od witaminy D a ty co zamiast do lekarza piszesz na forum. Normalnie ręce opadają

Gość gość
A na przyszlosc: wyciskaj na lyzeczke. Bo kiedys moze sie zdarzyc ze sie przyklei do przelyku i wtedy bedzie srednio wesolo.

Gość gość
Dusić na pewno się nie zacznie bo ją połknęło i jest ok. Dzięki za opd

Gość gość
nic mu nie bedzie ;) pewnie juz sie rozpusciła

Gość gość
Moja dwulatka zawsze szarpie się ze mną żeby dać jej zjeść np po bioaronie baby- jest w kapsułkach, moja pediatra się śmiała że wiele mam miało ten "problem" ale ta żelatynowa otoczka, może nie jest do spożycia przeznaczona ale też nie szkodliwa. Jak jej nie dam szuka w śmietnikach w domu.... Przy 3 miesięczniaku inaczej trzeba uważać, bo mogłoby sie dziecko zakrztusić, jeśli tak się nie stało to spokojnie na pewno już się rozpuszcza w żołądku. PS. podawanie łyżeczką kropelki witaminy? Nawet połowa nie trafi wtedy do buzi, zostanie na łyżce.

Gość gość
Jeśli nie utknęła w przełyku o się rozpuści a jak się nie rozpuści to w pieluszce ją znajdziesz :D