Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

luteina ?

Polecane posty

Gość gość

witam chce jak najszybciej zajsc w ciaze , bo straciłam 4 miesiace temu dziecko , od 2 cykli sie staram i nic , lekarka poleciła mi luteine , ale czy to pomoze ? chcialam clo ale powiedziala ze na razie nie potrzebne , teraz mam najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny eh .. juz sama nie wiem .Napiszcie mi co wam pomogło i po jakim czasie ?

Gość gość
Dziewczyno to jest sprawa bardzo indywidulana, nie ma żadnego skutecznego leku na zajście a ni utrzymanie ciąży. ja zaszłam w ciążę po 4 latach starań, po zabiegu inseminacji na cyklu stymulowanym clo, zastrzykiem z ovitrelle i luteiną

Gość gość
eh nie straszcie mnie bo ja juz nie wytrzymuje psychicznie po stracie mojej córeczki

luteina wpomaga zagnieżdzanie się zarodka i podtrzymuje ciąże.jesli w pierwszą ciąże zaszłaś naturalnie to clo ci nie potrzebne...skąd wiesz że masz cykle bezowulacyjne ?robiłaś badania to jest potwierdzone ? clo to nie witaminy niestety i od reki ich nie dostaniesz,ja przez rok starałam się tylko z luteiną zanim dostałam wspomagająco clo i narazie tez nie ma efektów,więc nie powiedziane ze clo tak od razu ci pomoże .

Gość gość
potwierdzone , mialam usg :( eh .. clo mam w domu od kolezanki

Gość gość
No to na co czekasz? Ja tez zaszlam dzieki clo ale niestety poronilam. Teraz w pierwszy okres od poronienia na wlasna reke biorę clo:) w aptece oklalam ze zgubilam odpis recepty i pan mi sprzedał:) u mnie bylo stwierdzone pco Zobaczymy co z tego bedzie..

Ja bralam luteine na podtrzymanie ciazy i co myslicie ze pomoga?? Niee i tak i tak skurcze byly brzuch twardnial i szyjka sie skrocila wiec mi nie pomogla:/

Gość gość
Cześć, Mam do odsprzedania luteinę oraz duphaston- brałam je na okres ciąży i już nie potrzebuję. Mam 51 tabletek Luteiny 50: 1) Luteina 50 opakowanie 30 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019- nienapoczęte (14zł) 2) Luteina 50 opakowanie 21 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019 – napoczęte (9,8zł) 60 tabletek luteiny dopochwowej: 3) Luteina 100 mg tabletki dopochwowe 60 tabletek, data ważności 12.2018 –nienapoczęte (20zł) Duphaston 10mg – łącznie 44 tabletki: 4) Duphaston 10 mg, 16 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (24 zł) 5) Duphaston 10 mg, 5 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (7,5zł) 6) Duphaston 10 mg, 14 tabletek, data ważności 11.2020 – napoczęte (21zł) 7) Duphaston 10 mg, 19 tabletek, data ważności 01.2021- napoczęte (28,5zł) Szkoda mi tego wyrzucić, ponieważ wiem jak luteina jest ważna dla kobiet zarówno w okresie ciąży, jak i na wywoływanie okresu przy PCO. Zdaję sobie sprawę także z tego, że dla wielu kobiet wizyta u lekarza po samą receptę jest kosztowna. Jeśli ktoś jest zainteresowany bardzo proszę o informację na maila: mamamonikalodz@wp.pl Wysyłam pocztą polską, dlatego w zależności od wielkości przesyłki doliczony będzie koszt wysyłki. Mogę zrobić foto paragonu po wysyłce.