Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy trójki dzieci lub więcej proszę o informacje jak sobie radzicie....

Polecane posty

Gość gość

Tj wyżej chodzi mi o to czy pracujecie zawodowo, czy tylko praca w domu, ile wydajecie na utrzymanie wiekszej rodziny.... no ogólnie jak se radzicie. Jestem mama dwójki z zamiarem powiekszenia sie....ale strach paralizuje

Gość gość
mam 3 dzieci, czasem sobie radze czasem nie, ogólnie bałagan w domu, ja nie pracuję, nie licze kasy bo maz dobrze zarobi i nie musze zyc z olowkiem w reku, ale pieniedzy wydajemy mnostwo ,co miesiac sa jakies wydatki -a to ubezpieczenie samochodu a to np. zakup telewizora, wycieczka leki, ale do 6 tys, zastanow sie nie lepiej sie skupic na tych dzieciach co masz i im zapewnic byt finansowy , u mnie sa blizniaki i dlatego 3 ale nie zmienilabym nigdy tego, maz dobrze zarobi ale w domu jest raz na tydzien dwa, psychicznie nie radze sobie z nimi ,samotnoscia, siedzeniem w domu, z obiadami roznie kazdy chcialby co innego ale ja sie im nie daje

Gość gość
Ciężko ocenic jka wygląda to wszystko nie majać tego na codzień... ^ tys to bardzo spora suma... czy to jest kwota ze wszystkimi oplatami itp ? My w 4 osobowa rodzine z rachunkami itp miesiecznie wydajemy 4500

Gość gość
Nie ma tu więcej mam trójki lub więcej dzieci?

Gość gość
hej, ja mam 3-ke, trzecie to wpadka... ale wspaniała z obiadami jest faktycznie masakra, każdy chce coś innego, tego jeden nie lubi, drugi tego, dobrze ze mąż nie grymasi. ostatnio mam słabe dni i jakiegoś nmega lenia, nie mam siły na nic, a trzeba rano wstać, zrobić śnmiedanie, zaprowadzić jednego do szkoły, drugiego do przedszkola a trzeci cały czas na rękach :( mąż od 6 w pracy, wraca późno, raz o 18 raz po 21, na szczęście weekendy wolne.... bo pracuje u siebie i na nas wszystkich. Ja obecnie na wychowawczym wiec kase jeszcze mam, do pracy nie zamierzam wracac, bo od razu mnie zwolną -to raz, a dwa ze chore godziny, wyjazdy, delegacje itp. Obecnie mamy około 11tys na ręke, kredyt co mies 3,5tys do tego opłaty, życie i inne przyjemności. Jak przejde na wychowawczy odejdzie nam 4tys wtedy będziemy się martwić, gdyż wychodzimy na zero, nic nie odkładamy :( Za to mamy nowy dom 300m, każdy ma swój pokój, dużo miejsca i wielką działke (dlatego taki kredyt) Świetna lokalizacja w Krakowie.

Ja mam teraz 2 synow i maz namawia mnie na 3 dziecko ale ja mowie kategoryczne NIE!!!!!! Nie ma takiej opcji ! Jak sobie przypomne ile trudu jest przy wychowaniu , jak jest przesrane kiedy trzeba wstawac w nocy, do tego ciaaagle wydatki. Koszmar. Autorko , ja bym Ci sie radzila zastanowic bo potem nie ma juz odwrotu.

Gość gość
mamo z 16.24 - ale skoro masz tak duży dom ( 300 m ) to chyba masz mega dużo sprzątania tam ?:(

Gość gość
po ch*j wam takie duze domy jak was na to nie stać ?

Gość gość
Ja mam mieszkanie 50 m kwadratowych.... nie stac mnie na większe a na lata wielkie zapozyczacv się poprostu nie chce..., mam zamiar jak dzieci pójdą do gimnazjum zmienić mieszkanie na wieksze...a teraz jakoś pożyć beż wilekich długów..A te 3 dziecko... Bardzo mnie korci by je mieć, nie dziś nie jutro lecz za 2-3 latka?