Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w odpowiedzi na filmik

Polecane posty

Gość gość

"W kulturze zachodu to kobiety mają więcej przywilejów a faceci więcej obowiązków narzuconych przez społeczeństwo, " CO? Powiem tak. Społeczeństwo wymaga od mężczyzny: - wysokich zarobków - znania się na nowinkach technicznych i elektronicznych - dobrego samochodu - zajmowanie się ogrodem (ile mężczyzn mieszka w domach a ile w blokach...) - szybkiego usamodzielnienia się (mieszkanie lub własny dom) Natomiast społeczeństwo ZACHODU wymaga od kobiety: - nienagannej figury - wyższego wykształcenia - dobrej pracy ale żeby nie była lepsza od pracy mężczyzny - szybkiego usamodzielnienia (ale nie jest pod tym względem ta presja tak silna jak u mężczyzn) - pięknej NATURALNIE TWARZY - jednocześnie pełen make-up bo jak nie ma to jest zaniedbana (paradoks) - pracy na pełen etat - opieki nad dziećmi (etat numer 2) - zajmowaniem się wszystkim w domu (etat numer 3) - bycia "seksowną" i wiecznie "chętną" - szybkie poradzenie sobie z problemami z cialem po porodzie i ciąży - BJ, który wg niektórych mężczyzn jest "obowiązkiem" A oprócz tego gdy mężczyzna porzuci rodzinę jest potępiany ale nie tak jak kobieta (jest nazywany jedynie s*********m podczas gdy na kobietę sypią się oprócz bluzg życzenia śmierci i cierpienia). Mężczyzna ma ciche przyzwolenie na seks z wieloma partnerkami podczas gdy kobieta jest zawsze za to potępiana. Idiotyczna zasada "klucza i zamka". Na dodatek ideał wyglądu kobiety jest jeden: w miarę wysoka, długie szczupłe nogi, talia mocno wcięta, duży biust, wystająca pupa. Podczas gdy wygląd mężczyzn jest niejednoznaczny niektóre kobiety lubią tzw. miśki, inne "patyczaki" a jeszcze inne pakerów przez co mężczyzna ma większą szansę na akceptacje przez społeczeństwo odnośnie wyglądu niż kobieta której wytyka się najmniejsze mankamenty. To tak z punktu widzenia społeczeństwa. Życie każdemu z osobna daje równo w kość jednak społeczeństwo jest nie tyle mniej przychylne kobietom co bardziej je ocenia i więcej od nich wymaga. ps. prosze nie pisać, że od mężczyzn wymaga się ustępowania miejsc/przepuszczania w drzwiach/etc bo jak długo żyję spotykam się z taką sytuacją raz na rok i najczęśćiej nie jest to "bezinteresowne"(tzn takie zachowania spotykają najczęściej piękne kobiety.) " takie rzeczy przecież nie spotykają kobiety codziennie. " Jak się przechodzi codziennie koło placu budowy to "przemiłe" komentarze panów tam pracujących też się codziennie słyszy/ Poza tym kobiety nie mogą biegać topless co też w filmie pokazano - mężczyzna może a kobieta dostałaby mandat.

Gość gość
moja odpowiedź do komentarza pod filmikiem, niestety została uznana za spam więc wklejam ją tutaj ;)

Gość gość
cała prawda, nic dodać nic ująć, a tamten to chyba nie wie w jakim świecie żyje bądź głupka udaje. P.S co to jest to BJ

Gość aasdas
Co do wyglądu, to kobiety są bardziej wymagające niż faceci, jedyne co może "przykryć" brzydotę faceta to jego pieniądze. Kobiety wybierając faceta patrzą na jego zaradność, jednak mając 20 parę lat jak mam mieć własny dom/mieszkanie i brykę kiedy studiuję 2 kierunki i nie dość że nie mam siły już na pracę to nawet nie mam czasu. Ta zaradność najczęściej to po prostu bogaci rodzice, którzy zafundują synalkowi to i owo. Facet jak ma niewyjściową twarz lub po prostu problem z cerą to nie może się zasłonić makijażem, w dodatku jak ktoś jest niski to już jest spalony na starcie a wzrostu naprawić się nie da, u kobiet wzrost nie ma znaczenia. Od kobiet nie wymaga się super wykształcenia i dobrej pracy, bo to facet ma ją utrzymać, a jak nie może utrzymać rodziny to jest zwykłym nieudacznikiem. Bycia "seksowną" i wiecznie "chętną" od kobiety się nie wymaga, bo już legendarne bóle głowy i pms to super wytłumaczenia i facet musi się dostosować i być wyrozumiały. Co więcej to faceci mają przyklejoną wizytówkę, że zawsze musi być gotowy na sex, a jak nie poradzi to jest ciotą i impotentem. Jak facet porzuca rodzinę to ma bardziej przej****** bo przecież on ucieka od rodziny i obowiązków, a jak kobieta porzuca rodzinę to znaczy, że ona miała dosyć złego męża. Facet zawsze musi zagadać, a dziewczyna tylko siedzi i udaje księżniczkę czekając na fale uwielbienia, sama nic nie musi zrobić. Podczas seksu to facet odwala całą robotę a kobieta nic nie robi. Piszę to jako 20parolteni wchodzący w dorosłe życie i szukający drugiej polówki, chcący się ustatkować facet.

Gość gość
aasdas ponieważ jesteś małolatem z dalej szalejącą burzą hormonów, która powoduje, że na wszystko patrzysz przez pryzmat "ja, mnie, moje" wróć do tej dyskusji za 20lat ;) BJ to blowjob czyli po polsku "lodzik"

Gość aasdas
Jak to się ma do tego co powiedziałem? Jak nie masz co powiedzieć to nic nie mów a nie sięgasz po argument ad personam.